Amb les pròrrogues guanya el Madrid, però perdem els alcoians.

A l’últim plenari el regidor Martínez asseverava que «a les pròrrogues guanyava el Madrid» fent una analogia triomfalista i escenificant uns suposats beneficis per a la ciutat. Res més lluny de la realitat amb pròrrogues de contractes signats fa 20 anys poc ens podem beneficiar els alcoians. Les circumstàncies van canviant, la societat i les necessitats actuals varien molt del que es necessitava ara fa tres anys – abans de la pandèmia –, doncs imagina com han canviat les coses des de fa vint anys.

Els contractes que es signaven en aquella època no tenien cap control ni auditoria que verificara el servei que es realitza als ciutadans. Com tampoc s’han verificat les inversions ni la fiscalització del que hauríem d’haver ingressat com ajuntament. Podem posar com a exemple el requeriment de l’Agència Valenciana Antifrau respecte a Aqualia, o la falta de control a TUASA, o els anys sense contracte de la recollida de RSU i neteja viària.

Amb l’aigua: dèficit d’inversions en la xarxa – el fibrocement és el material majoritari de les conduccions-, un despropòsit amb l’aigua com a recurs -perdem un milió i mig de metres cúbics anualment-, més del 40% comptadors no s’han canviat; però continuem prorrogant el contracte baix el criteri que guanyem els alcoians i les alcoianes.

Amb l’autobús: vehicles fora d’ús i gens segurs – ho deia la mateixa empresa al seu informe-, instal·lacions penoses, falta de freqüències que possibiliten la millora del servei, autobusos extremadament contaminants, sols cal anar darrere per a veure els fums o les taques d’oli a les parades, … Però la voluntat del govern és traure un nou contracte continuista que no modifique gens les coses.

La brossa: tornem a estar en pròrroga i ara comencen a plantejar-se el nou plec de condicions. Com va ser fàcil l’últim contracte! Dos anys per a redactar-lo i ho solucionaran segur en un parell de mesos – no s’ho creuen ni ells -. Mentre l’empresa ens denuncia, ens fa préstecs perquè no els hi podem pagar i ells realitzen incompliments amb el beneplàcit del govern.

Amb les pròrrogues guanyarà el Madrid, Senyor Martínez, però amb les pròrrogues perdem tots els alcoians!

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi

Send this to a friend