Cocentaina i Alcoi acorden la cessió temporal de l’acta del miracle de la Mare de Déu

Els ajuntaments de Cocentaina i Alcoi han arribat a un acord mitjançant el qual el consistori alcoià cedirà al contestà el protocol del Fons Notarial de l’Arxiu Municipal on es recullen els fets del miracle de la Mare de Déu de Cocentaina, amb motiu del 500é aniversari d’aquest esdeveniment. Així ho ha anunciat l’alcaldessa Mireia Estepa, al mateix temps que ha avançat que, per acord de la junta de govern d’Alcoi, serà a partir del 2 de gener de 2019 quan tots els contestans i contestanes podran contemplar en viu aquest document de gran valor per a tot el poble. Fins que arribe eixa data, ambdós consistoris seguiran col·laborant per a garantir aquesta cessió temporal i perquè tots els tràmits s’acomplisquen com està previst, sense posar en cap moment en risc l’estat actual de conservació d’aquesta acta notarial datada al segle XVI.

“Des del primer moment, i des que ens arriba la notícia que el document està a Alcoi, des de l’Ajuntament ens vam comprometre amb la Pía Unión per a treballar de forma conjunta i aconseguir que, amb motiu dels 500 anys de la redacció d’aquest document, tots els ciutadans contestans pogueren gaudir d’ell i mostrar així la devoció que el poble té per la Mareta. A més, cal destacar de forma especial el seu valor patrimonial i històric, ja que es tracta d’un dels pocs documents que relata en forma d’acta notarial (redactada per un notari, Lluís Joan Alçamora, el 1520) un miracle del patró o patrona d’un municipi. Per a nosaltres és molt important i ens ompli de goig poder fer aquest anunci i agraïm molt totes les facilitats que ens ha posat el govern d’Alcoi i la confiança que ha dipositat la Pía Unión en nosaltres per a fer aquestes gestions”, ha dit l’alcaldessa Mireia Estepa.

Com s’ha apuntat, l’acta notarial del miracle de la Mare de Déu estarà a Cocentaina entre els dies 2 de gener de 2019 i el 30 de desembre de 2020. Entre els tràmits que s’han d’enllestir fins que arribe eixe moment trobem la formalització d’una pòlissa d’assegurança de l’objecte, garantir l’estat de vigilància i conservació de l’acta (temperatura, humitat, llum a la qual ha d’estar exposada), l’edició d’una còpia digital en alta resolució per a l’Arxiu Municipal d’Alcoi mentre dure el préstec.

Send this to a friend