Esmenes del PP al pressupost autonòmic per valor de 8,2 milions

Demanen ampliar algunes de les dotacions i incloure altres de projectes específics

Els populars plantegen una dotació per a l’ampliació del centre de salut La Bassa. | ARXIU

El Partit Popular d’Alcoi ha presentat un paquet d’esmenes als pressupostos de la Generalitat Valenciana per valor de 8,2 milions d’euros. Les propostes pertanyen a projectes de diferents àmbits, com ara l’educació o la sanitat. Així mateix, a través de les esmenes des del PP es demana incrementar algunes de les partides anunciades i també crear altres per a projectes específics.

Així, la principal esmena és referent al Pla Edificant. Els populars demanen que als 1,2 milions previstos, se sumen 3 milions més. “El Consell ha de destinar més recursos per a desbloquejar la millora dels centres educatius, que a penes avança”, apunta el portaveu del PP, Quique Ruiz.

Una altra de les esmenes és la creació d’una partida de 906.139 euros per a la construcció de la rotonda d’accés nord. “Si el ministeri no paga, l’obligació del govern d’Alcoi és buscar que una altra administració assumisca el cost”, afirma Ruiz. A més, es demana una partida de 500.000 euros per a la recuperació de les antigues fàbriques del Molinar, per a “compensar la pèrdua de la subvenció europea per no haver acabat l’obra en els terminis previstos”, es recrimina des del PP.

Els populars consideren “bàsic” recuperar el projecte de millora de la carretera CV-70 entre Alcoi i Benidorm, per això proposa destinar un milió d’euros.

En l’àmbit sanitari, el PP planteja 840.000 euros per a l’ampliació del centre de salut La Bassa i 100.000 per a l’adquisició de terrenys sobre els quals preveure l’ampliació del centre de la Fàbrica.

D’altra banda, respecte al Centre de Turisme, l’esmena popular reclama duplicar la inversió prevista. “De la partida de 3,5 milions reservada fa dos anys hem passat a només 500.000 euros”, assegura el portaveu Quique Ruiz.

Send this to a friend