“Estem davant una oportunitat única”

Pablo Carbonell reconeix que l'ascens a Segona no era l'objectiu

Pablo Carbonell en una acció enfront del Vila-real B.

Qui millor que algú que coneix bé la casa, que primer va ser aficionat blanc-i-blava, després va passar per la seua pedrera i després va sacrificar seguir en Segona B per a jugar amb l’Alcoyano en Tercera, per a assaborir d’una forma especial l’actual moment esportiu de l’entitat i mirar amb els ulls d’algú que va veure com el seu somni de xiquet va acabar fent-se realitat. “Estem davant una oportunitat única i no sabem si tindrem una altra igual en les nostres carreres. És complicat però ho intentarem, a barallar aquest ascens”. Qui així s’expressa és Pablo Carbonell, l’amo de la banda esquerra del Deportivo, el lateral esquerrà a qui Vicente Parras va donar galons i ha acabat per ser indiscutible. El 18 va concloure la primera fase de la lliga com el tercer jugador que va acumular més minuts, només per darrere de José Juan i Juanan.

Carbonell, que compleix el seu segon curs en l’equip, parla de no conformar-se però sense pressió. “No som ni el Nàstic, ni el Barça B, ni tampoc l’Andorra, tres equips fets per a ascendir. No comencem la lliga pensant en la Segona Divisió, ni tan sols acabar entre els tres primers, el nostre objectiu està complit àmpliament. Ara bé, una vegada que som ací, la pressió és per a uns altres i hem d’aprofitar-ho. Estem en una posició privilegiada i ara no podem deixar-nos portar, encara que som conscients que és complicat. El fet que el Ibiza el tinga mitjà fet per a classificar-se ens perjudica, guanyant un parell de partits li pot bastar i no sabem com acabaran afrontant la resta de trobades d’aquesta segona fase”.

Començar una competició amb bon peu sempre és important, sobretot per a la confiança de l’equip. No obstant això, per a Pablo Carbonell no és una cosa definitiva i posa l’exemple de l’arrancada de lliga d’un Alcoyano que va arribar a ser cuer. “No hem d’obsessionar-nos amb guanyar tots els partits. Serà difícil aconseguir-ho i si vénen les derrotes el que no podem és deixar-se anar. No ens hem de rendir. Ho vam demostrar amb el nostre inici de competició, vam tindre molts alts i baixos fins que ens el créiem i l’equip va ser feia a dalt. Estic convençut que tindrem opcions fins al final”, va destacar.

Per a començar toca enfrontar-se el Barça B (demà, a les 18 hores). Un escenari de luxe per a iniciar aqueixa carrera de retorn cap a la Segona Divisió. “Sempre és una il·lusió enfrontar-te a un rival com el Barça B i en un escenari com el Johan Cruyff. Ara mateix no descartem res, ni tan sols donar la ‘campanada’. Hem demostrat aquesta temporada que podem guanyar a qualsevol rival. El nom del Barça B imposa però a l’hora de la veritat som 11 contra 11 i els dos equips competim en la mateixa categoria. Potser és un Barça B menys mediàtic a nivell de noms però això no ens importa. Al final estem parlat d’un dels millors filials del nostre futbol amb jugadors triats des de ben xicotets amb una filosofia única de joc”, va subratllar el ‘canterà’.

Acostumat a escenaris sense tants focus, Pablo Carbonell no creu que puga afectar en el rendiment de l’equip. “Sempre és bonic jugar en un camp com el Johan Cruyff, que és nou i té les mesures del Camp Nou. Per al futbolista sempre és un estímul. L’equip competeix bé en camps grans. Ho va demostrar contra La Nucia, Ibiza o en el Rico Pérez, on vam estar prop de portar-nos els tres punts. No serà una excusa”, va advertir.

Pot llegir la notícia completa en l’edició de El Nostre del dijous 1 d’abril de 2021.

Send this to a friend