Estrenades quatre peces musicals en el concert dels Moros Vells

És oferit tradicionalment per la Societat Musical Banyeres de Mariola

Estrenades quatre peces musicals
La Societat Musical en el maset de la filà Moros Vells.

El maset de la filà Moros Vells de Banyeres de Mariola es va omplir de públic per a presenciar el XXVIII Concert de Música Festera que organitza aquesta comparsa i que és oferit tradicionalment per la Societat Musical Banyeres de Mariola. L’edició d’enguany va ser presentada per components de la capitania de la filà i va tindre com a director convidat al músic, compositor local i també integrant de la Societat Musical, Óscar Sempere Francés, que va dirigir tres de les seues obres –dues d’elles estrenes– després de cedir-li la batuta el director titular de la banda, Enrique Alborch.

El repertori, caracteritzat per una gran càrrega sentimental, va incloure l’estrena de quatre peces dedicades a algunes de les capitanies d’aquestes festes. La marxa mora “Al-Flamenkes”, de Vicent Gabriel Casanova, va ser regal familiar a les capitanes de la filà Marrocs. També es va interpretar “Antheia”, una marxa cristiana dedicada a la capitana de la filà Estudiants, Lara Beneyto, regalada pels seus amics i escrita pel seu professor de percussió i company de banda, Jordi Pérez Santonja. Més tard arribaria la tercera estrena: el pasdoble “D’Elx a Banyeres”, compost per Óscar Sempere i regal de les esquadres “Figa Coca” i “Nou Mans” a la capitania de la filà Maseros. La quarta peça que es va estrenar va ser “Teresa Capitana”, escrita també per Sempere i regalada pel compositor a la capitania dels Moros Vells.

Ressenyar que entre el públic va estar Azael Tormo, de la població de Manuel, compositor de “Serra de Bèrnia”, així com Manolo Cerdà, de l’Olleria, al qual se li va dedicar “Pirata per sempre”, de Ramón García Soler, obres que també van formar part del programa.

Send this to a friend