Estudien ampliar la petició del passaport Covid en més establiments

Hui ha començat la vacunació contra la Covid-19 en determinats centres educatius

Puig sol·licita prorrogar el passaport Covid fins al 28 de febrer
El Consell sol·licitarà a la justícia autorització per a prorrogar el passaport Covid. | ARXIU

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que el Consell està estudiant ampliar el tipus d’establiments en els quals serà exigible el Passaport Covid.

Així ho ha assegurat durant la conferència col·loqui que ha oferit, organitzades per Fòrums Levante-EMV, en la qual ha destacat que l’extensió de l’ús del certificat de vacunació serà abordada en la pròxima Mesa Interdepartamental.

Respecte de la protecció de la salut, Ximo Puig ha insistit que cal “conviure amb la pandèmia” immunitzant-se amb la vacuna i fent ús de “mascareta, distància social, ventilació i sentit comú” i ha fet una crida a la responsabilitat durant la celebració de les pròximes festes nadalenques.

VACUNACIÓ INFANTIL I TERCERA DOSI
D’altra banda, el cap del Consell ha destacat que actualment la població vacunada en la Comunitat Valenciana és del 93,3%, la qual cosa ha qualificat com “el major assoliment col·lectiu en moltes dècades”, i ha explicat que es continuarà amb la vacunació dels menors, la immunització dels quals ha donat principi aquest mateix dimecres, així com amb el subministrament de la dosi de reforç “amb caràcter prioritari al personal essencial i vulnerable”, i “com més prompte millor” als majors de 40 anys.

En el cas d’Alcoi, hui ha començat la immunització dels xiquets i xiquetes en el Tomás Llàcer, mentre que la resta de centres educatius estan a l’espera de rebre la confirmació del dia en què es durà a terme la vacunació, segons la informació facilitada, havent-se preparat ja els espais determinats com a punt de vacunació mòbil, com és el cas de sales d’actes, entre altres.

Ahir va ser l’últim dia perquè els pares signaren l’autorització donant permís a la vacunació dels seus fills, els qui podran estar acompanyats d’un familiar en el moment de rebre la vacuna contra la Covid-19. 

Des de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha posat l’accent en la importància de la vacunació per a fer front a la Covid-19, alhora que ha agraït la labor dels centres educatius i de l’àrea de Salut per l’organització del procés d’immunització infantil.

Respecte a la vacunació de la població en general, el divendres es posarà en marxa un punt de vacunació extra a Alcoi, situat a la porta de consultes externes de l’hospital Verge dels Lliris. Aquest punt serà per a les persones no vacunades o vacunades amb Janssen, que podran accedir sense cita cada dia en horari de 9’30 a 13’30 hores i de 15’30 a 20 hores.

A més s’ha establit el calendari per a la tercera vacuna de reforç per a les persones nascudes fins a l’any 1960. En concret 17 de desembre i 18 (només al matí), per les persones nascudes en 1952 i les majors de 70. 20 i 21 de desembre per a les nascudes en 1953 i 54, 22 i 23; 1955 i 56, 27 i 28; 1957 i 58 i 29 i 30; 1959 i 60.

Les persones que no puguen assistir en aquest horari poden demanar cita en el seu centre de salut telefonant al 628 13 99 99.

Send this to a friend