Estudien els orígens del paisatge rural d’Ibi

Durant la investigació, s'han identificat, geolocalitzat i documentat totes les restes materials detectats en superfícies

Estudien els orígens del paisatge rural d'Ibi
L’estudi s’ha dut a terme durant diversos mesos.

En el marc del conveni subscrit per l’Ajuntament d’Ibi i la Universitat d’Alacant, s’ha estat desenvolupant durant aproximadament cinc mesos una investigació arqueològica del paisatge agrari d’Ibi.

La finalitat de l’estudi ha sigut la de l’anàlisi dels poblats i els espais agraris que configuren el paisatge antic de la zona i les societats que les han modelades des de fa dues mil anys, mitjançant tècniques no destructives, metodologies múltiples i tècniques geoespacials innovadores que han permés la caracterització dels llocs arqueològics, de manera no invasiva i amb escassa afecció al subsol.

Per a definir l’ús històric d’aquests paisatges, s’han centrat en la identificació, geolocalització i documentació de totes aquelles restes materials detectats en superfície (tant materials com estructures). A través de les diferents tècniques s’han pogut definir les zones on es va desenvolupar la població en diferents períodes i quins espais del seu entorn van ser explotats com a àrees productives.

Send this to a friend