Excavacions a El Salt, la resposta a les preguntes del passat

Este pasado domingo hubo una jornada de visita a las excavaciones que se realizan cada verano

Excavacions a El Salt, la resposta a les preguntes del passat
Visitants escolten les explicacions dels arqueòlegs, el diumenge al Salt. QUIQUE REIG

Un altre estiu més, el jaciment de El Salt continua amb les seues excavacions, constituint un lloc d’immens valor patrimonial i que ajuda a comprendre les grans preguntes que sorgeixen en el període paleolític mitjà. El diumenge, centenars de visitants van comprovar l’estat de les excavacions i van conéixer, per part dels investigadors que estan al capdavant dels treballs, els avanços i troballes realitzades en les últimes setmanes.

Començades l’any 86, les excavacions d’aquest lloc es realitzen tots els estius en diferents campanyes que solen abastar mes i mig. A causa de la seua gran envergadura, l’equip d’arqueòlegs sol dedicar més temps a aquest i altres 15 dies al segon jaciment, l’‘Abric del Pastor’, que es troba en la Serra de Mariola .
Cristo Hernández i Carolina Mallol són els encarregats de l’equip d’excavació, compost per una vintena de professionals vinguts de tot el país. “Es tracta d’una campanya molt emocionant, ja que estem descendint en el temps, en els depòsits probablement més antics del jaciment”, comenta Mallol, que al costat d’Hernández es mostren molt satisfets amb el projecte fins ara. “Tots dos jaciments són clau no sols a nivell local, sinó a nivell internacional. Ajuden a resoldre problemes històrics de gran envergadura. Transcendeixen al local per a ser patrimoni de la humanitat”, afirma Hernández.

Send this to a friend