Expectació davant l’estrena del nou recorregut de les Entrades a Muro

Una emotiva Vespra va inaugurar aquest divendres a la nit les Festes

Nou recorregut de les Entrades a Muro
Una esquadra desfila, ahir en l’acte de la Vespra. RAY MARTÍNEZ

El cap de setmana estarà marcat a Muro per la celebració de les Entrades dels bàndols de la creu i de la mitja lluna, però abans d’això la jornada ha arrancat d’hora aquest dissabte amb l’entranyable Diana, mentre que a mitjan matí les clavarieses i els clavaris són els protagonistes amb la missa que dediquen a la Verge dels Desemparats en la seua ermita.

A partir de les cinc de la vesprada està previst que arrancada l’Entrada Mora i la principal novetat de les desfilades serà l’estrena del nou trajecte, un recorregut que abandona el barri antic de la població per a discórrer per les avingudes de València i País Valencià fins a confluir al carrer Josep Bono, que dona eixida a la plaça del Matzem.

Tant l’Entrada de hui com la dels cristians de demà, que també començarà a les cinc de la vesprada, esperen una participació de més de tres mil persones que s’uneixen als 33 colps de música presents en cadascuna elles així com a les prop de 8.000 cadires repartides pel renovat itinerari.

Apuntar que enguany totes les mirades estaran posades en Alba Sanchis (Capitana de la filà Moros del Rif) i Silvia Biot (Banderera de la filà Realistes) així com en Rafael Vilaplana (Capità de la filà Arquers) al costat d’Óscar Carreño (Banderer Cristià de la filà Mare de Déu).

Vespra de les Festes

L’emotiu acte de la Vespra va marcar aquest divendres a la vesprada l’inici de les Festes després de dos anys d’absència, amb el tret d’una fragorosa traca mentre voltejaven amb força les campanes de la parròquia de Sant Joan Baptista. Va ser a les huit en punt i, després d’aquest instant, la música va cobrar especial protagonisme en la cèntrica plaça Matzem, en una vesprada amb una temps primaveral.

Allí, amb el castell de festes com a testimoni d’excepció, la Unió Musical de Muro va interpretar l’Himne del municipi que en el seu moment va crear el reconegut compositor Francisco Esteve Pastor. Va ser després que l’Angelet, Claudia Gandia, entregara la batuta al director de la formació musical.

El ritual va seguir amb la desfilada, que va encapçalar la mateixa Banda de Muro, i al qual van seguir totes les filaes amb les seues respectives agrupacions musicals rebent grans ovacions per part del públic.

Send this to a friend