Experiència pilot per a regular l’aparcament en el Centre

Treballen en l'elaboració d'una ordenança municipal reguladora de l'aparcament amb zones limitades per temps

El govern ‘salva’ l'ordenança de l'ORA gràcies a Marcos Martínez
Aparcament del carrer La Torre de les Maçanes. ARXIU

Una vegada posada en marxa la conversió en zona de vianants en el Centre, la regidoria de Mobilitat busca ara solucionar el problema de la falta d’aparcament i amb aquest objectiu treballa en un document normatiu per a regular aquesta qüestió. Cal recordar que quan fa uns anys es va eliminar l’ORA en tota la ciutat –barri antic i Alameda–, va quedar arracada per part de l’Ajuntament incorporar un nou sistema que regulara el tema de l’aparcament, sent també una demanda de la ciutadania.

El govern municipal compta ja amb un esborrany de la nova ordenança reguladora de l’aparcament, la qual limitarà el temps que un vehicle podrà estar estacionat en determinades zones condicionades, i on l’aparcament estarà controlat de manera que només podrà ser rotatori, almenys durant el dia. En horari nocturn, en canvi, estaria disponible per a residents, encara que en principi no està pensat concedir targetes per a veïns.

L’esborrany ja ha sigut entregat a l’oposició, que segons explica el regidor Jordi Martínez, ja ha realitzat les corresponents aportacions, i està previst que en breu, possiblement al mes que ve, puga emportar-se al Ple juntament amb el primer annex de l’ordenança. Martínez avança, en aquest sentit, que “hi haurà un annex per a cada projecte”, és a dir, que l’Ajuntament delimitarà i diferenciarà per zones d’aparcament. Es començarà pel pàrquing del carrer Torremanzanas.

Cal destacar que no existirà obligació de pagament, com ocorria en el cas de l’ORA, però sí que hi haurà un període màxim d’estacionament per vehicle –s’estudia encara la duració però s’estima en 60 o 90 minuts– i transcorregut aquest termini no es podrà tornar a estacionar en la mateixa zona regulada fins a passat un temps que també estarà delimitat, permetent així la rotació dels vehicles. Indicar que el compliment d’aquest horari es controlarà mitjançant càmeres de videovigilància i en cas de detectar-se infracció, es podrà tramitar la corresponent sanció.

Jordi Martínez remarca que la intenció és que hi haja “major equilibri entre l’oferta i la demanda d’estacionament” en diferents zones on s’han detectat mancances en aquest sentit, i el centre històric és una d’elles. “Hem triat l’aparcament de Torremanzanas per a posar en marxa aquest sistema a manera de prova, hi haurà aparcament rotatori durant el dia i possibilitat de reservar la zona per a veïns a la nit”, destaca l’edil, qui aclareix que s’està ultimant encara l’horari per al funcionament de l’estacionament limitat en aquesta primera zona on s’aplicarà.

Send this to a friend