Exposició en el MAF com a intercanvi cultural

S'ha inaugurat una mostra de cartelleria de les dones en Sant Fermín

Exposició en el MAF com a intercanvi cultural
L’exposició es pot veure en el *MAF des de dijous passat. ALDEMAR

La sala Fernando Cabrera del Museu Alcoià de la Festa (MAF) alberga, des del dijous, l’exposició ‘Les dones en els cartells de Sant Fermín’.
Es tracta d’una mostra amb la qual es realitza un intercanvi cultural entre les festes de Moros i Cristians i els San Fermins.
La regidora de Cultura i Igualtat, María García-Barberena Unzu i el director de Cultura i Igualtat, Jorge Urdánoz Apezteguia de l’Ajuntament de Pamplona van ser presents en la inauguració d’aquesta mostra, que va tindre lloc en la vesprada del dijous, en la Sala d’actes del Casal de Sant Jordi, que va donar pas a conéixer l’exposició en la citada sala.
Barberena, juntament amb el president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Juan José Olcina i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, van ser els encarregats de la inauguració, així com d’explicar l’exposició, el paper de la dona en la cartelleria anunciadora de Sant Fermín.
La regidora d’Igualtat de Pamplona va destacar la importància de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi així com va remarcar la rellevància que tenen els cartells en Sant Fermín, la tradició del qual va començar en 1846.
Precisament, un autor alcoià, Ignacio Doménech va guanyar en 2014 el concurs anunciador d’aquest cartell, que va ser present en la inauguració.
La mostra està dividida en diversos aspectes, com ara les autores femenines, la presència de dones en els cartells, la dona com a espectadora, i també la dona com a símbol.
Barbenara va assenyalar que hi ha hagut poca presència de dones en els cartells en tota la seua història.
Fruit d’aquesta col·laboració, els Moros i Cristians es donaran a conéixer a Pamplona al juliol.
Olcina i Francés van agrair la presència dels representants del consistori de Pamplona en l’acte inaugural.

Send this to a friend