Exposició en La Capella per la Capitalitat Cultural

Es titula ‘Paisatges quotidians. Art Contemporari de la Generalitat Valenciana’

Exposició en La Capella per la Capitalitat Cultural
La mostra es va obrir al públic la setmana passada.

Amb motiu de la Capitalitat Cultural d’Alcoi i Bocairent, des de la conselleria de Cultura, s’han preparat dues exposicions, una per a cada localitat, basades en els fons d’artistes contemporanis valencians que pertanyen a la ‘Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat’.

Totes dues mostres es van obrir la setmana passada en un acte a càrrec de la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, que a més, va estar acompanyada per el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez-Pont.

Segons Tamarit: “Fa quatre anys iniciem l’adquisició d’obres d’art de creadors i creadores valencians o residents en el nostre territori per a fer costat als nostres artistes visuals contemporanis i els nostres galeristes, amb la finalitat d’anar conformant una àmplia col·lecció artística que pertanga al poble valencià. Fruit d’això, cada any conformem exposicions per a mostrar les obres al llarg de les nostres comarques, que vertebren de cultura els nostres pobles i ciutats i donen a conéixer als nostres artistes. Per això hem organitzat aquestes dues exposicions específiques, una per a cada capital cultural valenciana, que aporten encara més activitat i atracció de visitants al que per a la Generalitat són epicentres de propostes sota el segell de capitalitat cultural com Alcoi i Bocairent”.

TRES ARTISTES EN LA MOSTRA D’ALCOI
En el cas de l’exposició d’Alcoi, s’ha situat en La Capella de l’Antic Asil. Es tracta de ‘Paisatges quotidians. Art Contemporari de la Generalitat Valenciana’, la qual està composta per les obres d’Agustín Serisuelo (Betxí, 1981), Damià Jordà (Alcoi, 1982) i Vicente Tirado del Olmo (Castelló, 1967).

Aquesta mostra es podrà veure fins al 29 d’agost, reuneix tres artistes les obres dels quals exploren des de diferents perspectives l’espai que ens envolta, el que constitueix el paisatge quotidià. La globalització, la voracitat de les grans ciutats, l’urbanisme desaforat, l’oblit de les minories; tot això són peces d’un puzle que no acaba d’encaixar i que dibuixa un paisatge que no és fàcil però que és el nostre exacte ecosistema.

A Bocairent , l’exposició és ‘Processos de transformació. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’.

Send this to a friend