FEDAC mostra el seu malestar pel retard del Pla General

Denuncien que la falta de sòl industrial provoca l'èxode d'empreses a altres municipis

FEDAC mostra el seu malestar pel retard del Pla General
La partida de Pagos és una de les propostes del govern socialista per al desenvolupament de sòl industrial. | ARXIU

La falta d’avanços en la tramitació del Pla General d’Alcoi està deslligant la desesperació de l’empresariat de la ciutat. Així es manifesten des de la Federació d’empreses de l’Alcoià i el Comtat, FEDAC, que en un comunicat mostra la seua “profunda preocupació” pel retard de l’aprovació definitiva del citat pla urbanístic, embossat en Conselleria des que al maig de 2019 l’Ajuntament d’Alcoi li donara llum verda.

Des de FEDAC remarquen els problemes que implica aquest retard pel que fa a la falta de sòl industrial i alerten que empreses locals i potencials inversors estan desplaçant-se a altres poblacions pròximes davant la impossibilitat d’implantar-se a la ciutat. A l’empresariat no sols el preocupa que no hi haja avanços sobre aquest tema, sinó que “no s’albire en l’horitzó cap moviment i un assumpte tan rellevant per al futur econòmic de la ciutat haja quedat enrocat entre Conselleries i Ajuntament sense solució de continuïtat”, destaquen en el comunicat.

En aquest sentit, FEDAC qualifica de “absolutament necessària” l’aprovació definitiva d’aquest pla, “com a mínim de la primera part del mateix on es defineixen usos del sòl, per a afermar el desenvolupament industrial de la ciutat i per a conéixer i posar al servei de l’empresariat el sòl disponible, que en l’actualitat no satisfà les necessitats de les signatures que desitgen instal·lar-se a la ciutat o d’aquelles altres que pretenen créixer i reubicar-se”.

La realitat, per a la Federació d’empresaris, és que “no hi ha sòl apte en l’actualitat, especialment pel que fa a nombre de metres quadrats, ni tampoc previsió de crear espais adequats en els pròxims anys. Una situació que preocupa i molt, perquè així ens és difícil planificar el futur industrial de la ciutat. Tenim empreses que davant la dificultat de trobar sòl a Alcoi ja han marxat a altres localitats, el poc sòl que hi ha té uns preus fora de mercat respecte a la resta de comarques, això és degut a l’escassetat d’aquest, les naus que hi ha disponibles en l’actualitat són de xicoteta grandària i molt disseminades, impedint que una empresa en creixement puga trobar, ni espai construït ni terreny lliure a la ciutat i fins i tot la comarca”, ha assegurat el president de FEDAC, Natxo Gómez.

POLÍGON MANCOMUNAT
En el mateix comunicat, la Federació parla de “una altra de les eternes promeses incomplides”, en referència a l’anunciat polígon mancomunat, pel qual des de FEDAC “es va apostar decididament” i que implicava els tres grans ajuntaments de la comarca: Alcoi, Cocentaina i Muro. No obstant això, des de FEDAC s’observa que “no hi ha consens ni acords sobre la possible ubicació”, lamenten.

Sobre aquest tema, segons la informació a la qual ha pogut accedir aquest periòdic, en el si de la Mancomunitat existirien seriosos dubtes sobre la viabilitat econòmica de la construcció d’un polígon comarcal, un projecte que a més ha sigut reivindicat i qüestionat quasi a parts iguals de la mà dels diferents agents implicats. En qualsevol cas, es tracta d’un projecte capitanejat per la conselleria d’Economia que dirigeix el murer Rafa Climent i, més concretament, correspon a l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) pronunciar-se en última instància.

RONDA DE CONSELLERIES
Per part de l’Ajuntament, el regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, ha informat que a partir d’aquesta setmana iniciaran una ronda de contactes amb les diferents conselleries implicades en la tramitació del Pla General d’Alcoi, bàsicament tres, Cultura, Transició Ecològica i Política Territorial. Recordar que existeixen diversos informes desfavorables per part de l’administració autonòmica, alguna cosa que va denunciar el PP recentment, i sobre aquest tema, des del govern municipal apunten que ja s’han esmenat alguns d’aquests informes negatius, estant pendent encara la resposta per part de la corresponent conselleria.

Quant a la resta de la documentació i informes desfavorables emesos per la Generalitat, Martínez afirma que les oportunes rectificacions estan en tràmit i abans que finalitze l’any esperen que estiguen resoltes.

Send this to a friend