Fernando Fuertes torna com a Guardià del Convent de Cocentaina

Ja va assumir aquest càrrec entre 2013 i 2018

Fernando Fuertes torna com a Guardià

El Convent dels Pares Franciscans de Cocentaina està immers en canvis després que s’haja materialitzat el nomenament d’un nou Guardià per a la comunitat que resideix en aquest enclavament religiós de la Vila Comtal. La persona que ha passat a assumir aquesta tasca és Fra Fernando Fuertes Garrigós, el qual és bon sabedor de tot el que embolica al Convent contestà perquè ja va ser Guardià del mateix entre 2013 i 2018.

El Pare Fernando, com és conegut per tots a Cocentaina, va arribar a la capital del Comtat el passat 15 de juliol procedent del Monestir de Sant Esperit de la Muntanya, a Gilet, on havia residit en els quasi últims quatre anys. Durant aquestes setmanes ha aprofitat per a prendre de nou contacte amb la comunitat cristiana del municipi, al mateix temps que ha avaluat la realitat actual del Convent en el qual habitarà a partir d’ara.

“Han passat moltes coses des que jo vaig deixar el poble, amb una pandèmia pel mig, i és moment de veure com estan les coses per a planificar el projecte que vull exercir en aquests pròxims anys. Nosaltres, els frares, continuarem prestant servei a les parròquies locals en tot el que necessiten i també continuarem atenent el nostre Convent i al Monestir de la Mare de Déu del Miracle. Hi ha molta faena per fer, però ací em sent com a casa”, manifestava el propi Fra Fernando fa uns dies.

Indicar que el nou Guardià substitueix en aquesta responsabilitat a Fra Juan Quesada, i una de les seues primeres responsabilitats en el seu retorn a Cocentaina va ser oficiar la missa major de Sant Hipòlit Mártir, el passat 14 d’agost. L’acte va tindre lloc en la parròquia de Santa María, en el dia central de les festes de Moros i Cristians.

Send this to a friend