Festejos en el 422 aniversari de Sant Hipòlit com a patró

El pròxim 28 de maig tornen les paelles festeres al Pla de la Font

Aniversari de Sant Hipòlit com a patró
Presentació de nounats a Sant Hipòlit.

El passat 7 de maig es van complir 422 anys de l’elecció i proclamació de Sant Hipòlit Mártir com a patró de Cocentaina, una efemèride que va tornar a recordar-se en el municipi amb diferents actes organitzats per la Junta de Festes. La programació va arrancar en la vesprada del divendres anterior, en la parròquia de Santa María, amb una conferència impartida per Gustavo Pascual Pérez. Aquest últim va ser el president de la Comissió de l’IV Centenari del patronatge de Sant Hipòlit, celebrat l’any 2000, i en la seua al·locució va fer un repàs per la història de la devoció que la Vila Comtal li professa al màrtir al mateix temps que es va referir als textos que han acostat als contestans cap a la figura del seu patró al llarg de les diferents edicions de la Revista de Festes.

Ja l’endemà va haver-hi un volteig general de campanes al migdia, recordant que, en aqueix mateix dia, però de 1600 es triava a Sant Hipòlit com a protector del municipi, mentre que a la vesprada va haver-hi una missa solemne que va incloure la presentació dels nounats al sant. A més, es van imposar les medalles als majorals de Sant Hipòlit d’enguany, que tindran un paper destacat en els actes religiosos de les pròximes Festes de Moros i Cristians, i va haver-hi espai també per a entregar una imatge del mateix patró a un associat devot triat prèviament per sorteig. Finalment, es van imposar les insígnies de la Junta de Festes a Noelia Sellés Valor, com a nova integrant d’aquesta, i a dues caps de filà que accedeixen a aquest càrrec: Manolo Genís Pérez (Mudèjars) i Rubén Sellés Grau (Plana).

La jornada va finalitzar amb un tret d’arcabusseria en honor a Sant Hipòlit en la plaça de l’Església “enguany hem pogut celebrar tots aquests actes amb normalitat i a partir d’ara obrim un camí il·lusionant que ens portarà a recuperar les nostres Festes a l’agost tres anys després de l’última vegada que eixim al carrer”, manifestava el president de l’esmentada Junta de Festes, Juan Francisco Masanet. Indicar que el dissabte 28 de maig tindran lloc les paelles al Pla de la Font amb la participació de totes les filaes i l’acompanyament de la Unió Musical Contestana.

Send this to a friend