Festes a Banyeres amb la “màxima normalitat possible”

Segons la presidenta de la Comissió de Festes, Beatriz Francés

Festes a Banyeres amb la “màxima normalitat possible”
Beatriz Francés és la presidenta de la Comissió de Festes de Sant Jordi i regidora de Festes de Banyeres.

La presidenta de la Comissió de Festes de Sant Jordi i edil de Festes, Beatriz Francés, ha confirmat que les festes de moros i cristians, que esdevenen del 22 al 25 d’abril, es realitzaran amb la “màxima normalitat possible”, ateses les normes de precaució dictades per la Conselleria de Sanitat per la presència de la pandèmia.

Francés va referir que caldrà vetlar perquè no es produïsquen episodis de gran aglomeració de gent, posant com a exemple la que es produeix quan s’acompanya als Capitans a l’Ajuntament, abans de la missa major, un moment en el qual es concentren no sols els Capitans sinó també músics i festers. També va apel·lar a la consciència de cada persona perquè, quan finalitze cada acte, utilitze la mascareta, tal com marca la normativa. L’edil va dir que “calia donar gràcies” per poder fer les festes i que només es podria continuar gaudint d’elles si s’actua amb responsabilitat. “És millor no baixar la guàrdia per a no haver de penedir-nos després”.

Respecte als itineraris dels diferents actes va explicar que serien els tradicionals i que únicament s’havien plantejat canvis en les “Entraetes” per les obres que s’estan realitzant en la plaça Major. Va dir, en aquest sentit, que s’havien proposat tres alternatives que haurien de votar-se per les filaes.

La primera era posar com a punt d’inici el maset de la filà Pirates, seguir pel carrer Laporta, girar pel carrer Sant Pere o Germanies i seguir per l’avinguda dels Furs fins a acabar en la plaça dels Plàtans. La segona era començar en l’avinguda de la Constitució fins al carrer Laporta i continuar amb el mateix itinerari que l’anterior amb final en la plaça dels Plàtans. La tercera opció era començar en la rotonda nova, pujar per l’avinguda Ramón y Cajal fins a arribar a l’avinguda dels Furs.

Send this to a friend