Fi de l’enutjós xiulet de l’Eixample

Tot indica que era produït per un fuga de gas detectada en un terrat

Carrer San Isidro, on es va intervindre i llavors va deixar de sonar la xiulada.

Finalment ha sigut resolt el que s’ha donat a denominar com el ‘misteri’ del xiulet de l’Eixample, que ha mantingut en suspens als veïns d’aquest barri durant més d’una setmana. I si no s’ha donat amb l’origen del molest so, almenys ha desaparegut d’una vegada.

Tot indica que era degut a una fuga de gas natural, ja que va deixar d’escoltar-se just després que una empresa subministradora d’aquest servei acudira a un domicili alertada per un veí, que notava una forta olor de gas. La suposada fugida va ser detectada en el terrat d’un edifici del carrer San Isidro, que discorre perpendicular al parc de la Font de l’Horta, un dels punts on més fort se sentia el xiulet segons el testimoniatge dels afectats.

Això últim va ocórrer dissabte passat a la vesprada, a això de les sis i mitja, quedant reparat la possible fuita aqueix mateix dia. Aquesta circumstància coincideix amb el moment que desapareix la desagradable xiulada, tal com deixen constància els veïns a través de les xarxes socials en hores posteriors i sobretot al llarg de la jornada del diumenge.

Fonts municipals han informat aquest periòdic que el 10 de febrer, tres dies abans de donar amb el presumpte origen del problema, la mateixa empresa subministradora de gas va respondre a un avís del propi Ajuntament i després d’una revisió de l’estació reguladora situada al carrer Pintor Cabrera, la companyia va negar que l’incòmode brunzit poguera procedir d’aquella instal·lació.

Respecte a la fuita localitzada i reparada dissabte passat en un immoble del carrer San Isidro, la subministradora descarta qualsevol situació de perill en cas d’haver-se prolongat la situació uns dies més, ja que en conéixer-se l’origen del problema va ser inevitable pensar en altres incidents més greus, com l’explosió ocorreguda a Madrid recentment, que va ser atribuïda a una fuga de gas. Fonts municipals consultades han confirmat a aquest mitjà que el fet que la instal·lació afectada es trobara a la part alta de l’edifici i en una zona exterior, feia bastant improbable el temut risc de deflagració.

Amb tot, l’Ajuntament comunicava el dilluns que durant el cap de setmana i “gràcies a l’avís del veïnat, ens hem assabentat per les xarxes socials que un tècnic de gas ha resolt aquest problema de soroll localitzat a la terrassa d’un edifici”.

Send this to a friend