Finalitza la reurbanització de l’entorn de l’estació de tren

La zona s'ha redefinit per a ús per als vianants i s'ha fet accessible

Finalitza la reurbanització de l'entorn de l'estació de tren
Nou aspecte de la zona exterior de l’estació de tren d’Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ha recepcionat les obres d’adequació i millora dels serveis existents en l’àmbit de l’estació ferroviària d’Alcoi, en la confluència entre l’avinguda Tirant lo Blanc i el carrer Primer de Maig.

La intervenció forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI-Alcoidemà) cofinançada al 50% per la Unió Europea a través del Programa Operatiu pluriregional d’Espanya 2014-2020 i ha suposat una inversió total de 215.763,45 euros. 

L’objectiu d’aquests treballs ha sigut dotar a l’entorn de l’estació d’un caràcter urbà i ordenat. També s’ha solucionat l’accés per als vianants a l’estació, s’han habilitat dues places de mobilitat reduïda, una zona de càrrega i descàrrega i una altra per a taxis.

La reurbanització ha resolt també l’enllaç dels dos trams de carril reservat per a ciclistes, executats recentment; s’han alineat les  vorades i el traçat de les circulacions dels diferents vehicles que discorren pel carrer Tirant lo Blanc i s’ha renovat la banda de rodadura del ferm d’asfalt.

A més, s’han incorporat jardineres, arbratge i nou mobiliari urbà: bancs  il·luminats amb llums LED, una marquesina metàl·lica per a la nova parada d’autobús i noves papereres adossades a fanals de manera que no interferisquen en l’itinerari per als vianants.

Segons subratlla el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, “aquesta obra respon a un dels objectius temàtics de la nostra planificació estratègica: la transició cap a una economia de baixes emissions de carboni. L’aportació europea dels Fons FEDER, juntament amb l’esforç inversor del consistori han permés una obra senzilla però molt important, que ha aconseguit ordenar tota la zona, redefinint-la principalment per a ús per als vianants i fent-la totalment accessible”.

Send this to a friend