Finalitzen els Jocs Esportius Municipals amb rècord de participació

Hi ha hagut un important increment de participants respecte a les dues convocatòries anteriors

Finalitzen els Jocs Esportius Municipals
Per a la celebració de les múltiples jornades setmanals s’han utilitzat les instal·lacions esportives municipals, entre altres.

La convocatòria de Jocs Esportius Municipals 21/22, organitzada pel Centre d’Esports i que compta amb el suport d’Unión Alcoyana Seguros, ha resultat tot un èxit de participació. Després de dues convocatòries anteriors marcades per la pandèmia on es van haver d’interrompre les competicions i va disminuir la participació, en aquesta temporada s’han registrat xifres molt elevades, arribant a unes dades mai vistes fins ara.

La temporada, que es va iniciar el mes d’octubre de 2021, ha arribat fins al mes de juny de 2022 amb la conclusió de pràcticament totes les modalitats en l’Esport 3D.

En les modalitats individuals, l’esport que més participació ha tingut ha sigut la gimnàstica rítmica (137), seguit del ciclisme BMX (130), judo (121), atletisme (59), escalada (19) i escacs (18).

D’altra banda, en les modalitats d’equip, l’esport amb més inscripcions ha sigut el futbol sala (391), seguit del futbol 11 (381), bàsquet (368), futbol 8 (141) i voleibol (137).

En el projecte multiesport (prebenjamí) s’han inscrit un total de 343 xiquetes i xiquets que han gaudit de les diferents jornades de modalitats com a atletisme, colpbol, intercanvi o unihokey i també de les jornades de futbol sala i bàsquet.

Convé destacar l’entrada amb força de la modalitat de voleibol, que ha propiciat una competició amb 10 equips, set de la nostra ciutat als quals s’han sumat dos equips d’Ontinyent i un de Cocentaina. Altres poblacions que també han decidit participar en aquesta convocatòria ha sigut Muro, Ibi, Onil, Castalla i Villena.

També aquesta ha sigut la primera vegada que els Jocs Esportius acullen la categoria de futbol 11 cadet, on han pres part un total de nou equips. La competició més nombrosa ha sigut la de futbol sala benjamí, on es van formar fins a tres grups diferents.

En pràcticament totes les modalitats d’equip s’ha jugat una competició de lliga i una altra de copa. A més de la participació de tots ells en la festa de clausura de temporada, que va ser l’Esport 3D. La modalitat de futbol 11 també ha jugat altres competicions com el Trofeu Centenari del Collao o el Trofeu Relámpago.

Per a la celebració de les múltiples jornades setmanals s’han utilitzat les instal·lacions esportives municipals, a les quals s’han afegit alguns centres educatius de la ciutat i altres instal·lacions de poblacions veïnes.

«Des del Centre d’Esports agraïm a totes i tots els que han treballat perquè l’esport d’iniciació haja estat una temporada més present en el dia a dia a la nostra ciutat. Us animem a continuar treballant per a inculcar valors en els nostres joves a través de la pràctica esportiva i construir una societat present i futura millor», ha destacat el regidor d’Esports, Alberto Belda.

Send this to a friend