Finançament verd en cerca d’un món més sostenible

Caixa Popular es consolida com una entitat líder en demostrar el seu compromís amb el medi ambient oferint unes condicions inigualables en finançament de plaques solars i vehicles elèctrics

Les accions per reduir la contaminació i millorar l’eficiència energètica han de ser exigents. El planeta és casa nostra i ha de ser cuidat perquè la seva salut no es deteriori més. Caixa Popular és conscient i ha emprès una carrera de fons cap a la construcció d’un món millor. L’últim exemple és la seva aposta pel finançament sostenible a través dels seus préstecs ‘Línia verda’.

El desafiament que es marca l’entitat és millorar l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de CO₂ a través de la seva completa oferta de plaques fotovoltaiques i de vehicles elèctrics en condicions especials -a 72 mesos, tipus d’interès 2,50%- per a particulars, autònoms i empreses. Les condicions d’aquests préstecs que abracen la sostenibilitat són inigualables en el mercat actual.

El director de Responsabilitat social i Relacions institucionals de Caixa Popular, Paco Alós, no pot ser més contundent: “Tenim una línia de productes financers pensats per a la millora de l’eficiència energètica i dins d’aquesta gamma estan els préstecs per a la instal·lació de plaques solars o la compra de vehicles elèctrics. Tenen unes condicions financeres molt ajustades (2,79 TAE) i a uns terminis que permeten amortitzar el préstec amb els estalvis aconseguits en la factura elèctrica”.

 

La transició energètica de la societat no pot demorar-se més. El planeta el demana a crits. “El nivell de consciència ambiental de la societat està creixent ràpidament”, explica Alós, apel·lant a l’interès del públic per la cura del medi ambient, i afegeix que “estem preparats per a fer aqueixa transició energètica tan necessària que és ineludible, si no arribarem tard, cal posar a la disposició dels clients els instruments, en el nostre cas financers, perquè puguem fer aqueix canvi de manera senzilla i còmoda”, conclou.

Contribuint als Objectius de Desenvolupament Sostenible

A través de la compra de cotxes elèctrics amb etiqueta ambiental 0 i de la instal·lació de plaques solars de la ‘Línia Verda’, Caixa Popular posa el seu gra de sorra per a complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca l’ONU de cara a l’any 2030. Aquesta sèrie d’objectius pretenen alentir l’inexorable canvi climàtic en el qual està embolicat el planeta. Caixa Popular proposa arguments com l’autoconsum i la mobilitat respectuosa per a combatre’l.

“El canvi climàtic és un fet inqüestionable que ens obliga a prendre decisions. Per a poder mitigar-ho i intentar reduir el nostre impacte, l’autoconsum i la mobilitat respectuosa amb l’entorn són dos aspectes fonamentals que tenen un impacte directe i que també des d’Europa s’estan potenciant”, relata Alós. L’entitat posa a la disposició de la societat productes i serveis que faciliten aquesta transició energètica cap a una economia descarbonitzada.

Preocupació per l’entorn

Un dels principis del cooperativisme és la preocupació per l’entorn. Caixa Popular és una cooperativa de crèdit en els valors del qual té especial rellevància la cura del medi ambient. “Som conscients de la importància de cuidar el nostre entorn, és el lloc en el qual vivim i no tenim un altre. A més, com a entitat de crèdit, sabem la capacitat que tenim d’influir i les possibilitats d’afavorir l’avanç cap a una societat més sostenible ambientalment i socialment a través dels nostres productes i serveis”, detalla Alós.

A més dels préstecs de ‘Línia Verda’, l’entitat ha dut a terme altres actuacions darrere de la salut del planeta. “Tenim en compte aspectes d’eficiència energètica en totes les nostres actuacions, especialment en la reforma o obertura de noves oficines, així com l’ús de materials respectuosos amb el medi ambient són aspectes que ajuden a aqueixa reducció de les emissions”, compte Paco Alós.

L’objectiu d’aconseguir la neutralitat en les emissions és una meta ambiciosa que es marquen dins de l’entitat financera: “Amb aquestes accions, acompanyades de l’ús en un 80% d’energies provinents de fonts renovables amb l’objectiu d’arribar al 100% i la pròxima instal·lació de plaques per a l’autoconsum, pretenem arribar a ser neutres en emissions al més prompte possible”. La reducció de l’ús del paper és un altre dels objectius en els quals està treballant l’entitat a través del projecte ‘Oficines sense papers’. Eines com la digitalització i les millores dels processos estan tenint un pes important.

Send this to a friend