Fins a 15 hores al dia de color i inspiració

Solbes Arjona ha realitzat més de 300 quadres durant la quarantena

Taller Solbes Arjona
El resultat de diversos mesos tancat a la seua casa ha fet que sorgisquen nous sentiments en ell | C.Manchón

Amb 60 anys de trajectòria, Manuel Solbes Arjona continua creant quadres. Durant el període de reflexió que ha suposat viure una quarantena, aquest artista ha pintat més de 300 quadres de diferents grandàries dividides en diverses sèries com ‘Manchón’, ‘Estètica’ o ‘Coronavirus’, entre altres.

Assegura que la inspiració anava apareixent sola, arribant a treballar fins a 15 hores al dia. Actualment, porta més de 700 pintures des que va començar la pandèmia i argumenta que “no és una obra ràpida, és una obra abstracta. És molt difícil fer pintura abstracta si no eres abstracte de comportament”.

Els materials que utilitza estan fets a mà. Crea tant els colors a partir de pigments com els llenços, ja que afirma que els materials són molt escassos i que en aquests moments no hi ha botigues de pintura a Alcoi.

El resultat de diversos mesos tancat a la seua casa ha fet que sorgisquen nous sentiments en ell. “Ja no és la quantitat, sinó les hores, la intensitat i el producte que he creat. Aquest període de temps ha fet alguna cosa en mi, ha fet que pose molta més passió al meu treball. He estat moltes hores pintant i moltes hores escrivint”, expressa.

En paraules d’Arjona, Alcoi és una ciutat mística. “Hi ha una conducta artística que esvalota a qualsevol. Hi ha un nivell cultural dins de les persones i això és el que em fa pintar”. Així i tot lamenta que siga “una ciutat vampira”, ja que opina que es caracteritza per un “busca’t la vida per fora i després veuen a donar-nos el patrimoni que has aconseguit”.

Solbes Arjona es defineix com a fill de mestres però compte que mai ha pogut estudiar. Això li ha portat a ser autodidacta, a desenvolupar totes les idees que té al seu cap en diferents formats i expressar-les amb lletres, pintures o fins i tot música. “Això m’ha permés ser creatiu. Les vivències, museus i envoltar-se de grans artistes ha fet que tinga un currículum molt ampli sense haver-lo buscat”.

Tot aqueix recorregut ha repercutit en molts escrits, 50 llibres, un sainet, una òpera i prosa poètica. El seu últim llibre escrit durant la quarantena es titula ‘Històries venecianes’, però també ha editat ‘Contes mocosos’, un conjunt d’històries breus amb diferents temàtiques que van cobertes per una portada única i totalment diferent.

Cadascuna d’elles està feta a mà amb aquarel·les i tècniques mixtes, sent cada llibre exclusiu i unint així les seues dues passions: la pintura i l’escriptura. “Mentre pintes el pensament continua funcionant igual, però quan escrius, el cap sol es dedica a dir-te el que has d’escriure, per això m’agrada escriure” i conclou: “Cal tindre ous per a continuar escrivint sabent que ningú et llija”.

Send this to a friend