Focus Pyme dóna veu a exemples empresarials d’innovació

L'esdeveniment va tindre lloc el dimecres en format online i es va abastar la capacitat d'adaptació dels negocis a la Covid-19

Focus Pyme da voz a ejemplos empresariales de innovación
Captura de pantalla del Focus Pyme celebrat aquest dimecres

La Covid-19 i la seua indubtable repercussió en el panorama econòmic i empresarial han provocat que molts negocis s’hagen reinventat per a poder adaptar-se a la situació, així com donar resposta a les necessitats generades per la crisi tant a nivell sanitari com social, i també veure en aquesta pandèmia una oportunitat de creixement.
Alguns d’aquests negocis són els que han centrat el Focus Pyme i Emprenedoria Alcoià-Comtat-Foia de Castalla-Vall d’Albaida ‘Reinventant empreses en temps de canvi’, esdeveniment finançat per l’Institut Valencià de Competitivitat (Ivace), i que ha tingut lloc aquest dimecres en format online.
En l’obertura d’aquesta trobada empresarial, la directora general de l’Ivace, Júlia Company, va assegurar que “els empresaris i empresàries d’aquestes comarques no han dubtat a invertir per a reorganitzar-se i reinventar-se, la qual cosa ha permés i està permetent oferir solucions i continuar treballant en aquests moments de pandèmia”.
Aquesta edició del Focus Pyme ha servit per a donar veu a aquests negocis a través de les dues sessions organitzades.
En la primera, moderada per Loren Ruiz de COEVAL, tres empreses van explicar l’estratègia desenvolupada arran de la Covid. Així, la CEO de Nirvel Cosmetics, Consuelo Vaquer, va explicar que el seu negoci, de productes cosmètics, ha potenciat durant aquests mesos la fabricació de gel i articles hidroalcohólicos, així com ha creat nous productes de protecció facial que tracten de pal·liar els danys produïts per l’ús de la màscara.
D’altra banda, l’administradora de Plastimodul, Mª José Seco, va relatar que les vendes han augmentat gràcies a la creixent tendència que hi ha hagut aquests mesos del bricolatge domèstic.
La constant adaptació de Visdeltex li ha comportat a la fabricació de màscares a causa de la crisi, segons ha explicat el director d’operacions de l’empresa, Adrià Soriano.
En la segona taula, moderada per Laia Santamaría de JOVEMPA, va intervindre el fundador i CEO d’Acceseo, Juan Seguí, qui va explicar com la seua empresa i els seus clients s’han adaptat al teletreball.
També va participar Madalena Rugeroni, Country Manager de Too Good To Go. Rugeroni va detallar que aquesta aplicació està dirigida a evitar el desaprofitament de menjar i va indicar que el seu èxit no haguera sigut possible sense la conscienciació dels usuaris per la sostenibilitat.
Finalment, Rocío Aparicio, secretària de la cooperativa de treball Pantalons Blaper d’Enguera, va parlar de la unió de Blaper amb altres cooperatives per a fabricar articles per a fer-li front a la Covid-19.

Send this to a friend