Fomenten l’acostament de les persones majors a les noves tecnologies

La regidoria de Gent Gran té previstes diverses actuacions en aquest sentit per a l'any que ve

Fomenten l'acostament de les persones majors a les noves tecnologies
S’estan duent a terme diverses iniciatives des de la regidoria de Gent Gran per a acostar les noves tecnologies als majors.

Divendres passat, 1 d’octubre, es va celebrar el Dia Internacional de les Persones Majors amb el lema proposat per l’ONU: ‘Equitat digital per a totes les edats’.

El motiu d’aquest lema és que, segons explica l’ONU existeix “discriminació per edat” (edadismo) a l’hora d’adoptar i usar tecnologia digital, per part d’organismes públics i d’entitats públiques i privades, per part de l’entorn social i familiar de les persones majors o frens per part de les pròpies persones majors.

“Està comprovat que l’ús de la tecnologia digital per part de la Gent Gran afavoreix la seua autoestima, afecta positivament al funcionament físic i cognitiu, proporciona major autonomia personal, afavoreix l’accés a l’oci i la cultura, entre moltes coses, per això, la regidoria de Gent Gran ja venim afavorint durant anys l’aprenentatge i l’ús de la tecnologia digital”, explica la regidora de Gent Gran, Carolina Ortiz.

Així, durant els dos últims anys, aquesta regidoria ha dut a terme diverses iniciatives en aquest sentit, com la participació de 243 persones a les Aules d’Informàtica, en Aules de Noves Tecnologies o en tallers per a aprendre el maneig bàsic del mòbil; així com s’ha iniciat un programa d’Activitat en línia per a persones majors que viuen soles perquè puguen realitzar exercici físic i estimulació cognitiva des de les seues cases, en el qual participen una mitjana de 60 persones mensualment; i a més, durant la pandèmia, és a dir, en el passat curs, un total de 596 persones van matricular i realitzat les aules mitjançant modalitat en línia de manera no presencial.

“Però encara hi ha molt de marge i des de la regidoria volem impulsar i contribuir encara més al fet que l’edat no siga un factor de discriminació, una barrera per a l’ús de la tecnologia digital”, destaca, Ortiz.

Des de la regidoria amb l’objectiu de millorar l’alfabetització digital de la Gent Gran d’Alcoi i augmentar l’ús de la tecnologia digital i potenciar la seua capacitat d’aprenentatge s’han programat les següents actuacions que es desenvoluparan al llarg de 2022.

    • Campanya de sensibilització per a eliminar estereotips, prejudicis i discriminacions basades en l’edat a l’hora d’adoptar i/o usar tecnologies digital.
    • Incrementar les accions formatives per a capacitar a les persones majors en l’accés i utilització a nivell bàsic, de la tecnologia digital en les activitats de la vida diària.
    • Impulsar la tecnologia digital com a canal de comunicació i d’informació de les persones majors per a la informació i l’accés a les activitats socioculturals promogudes des de la regidoria de Gent Gran.

ACTIVITATS PER A COMMEMORAR L’1 D’OCTUBRE
D’altra banda, des de la regidoria es van preparar algunes actuacions per a celebrar el Dia Internacional de les Persones Majors, com ara la conferència virtual  ‘Majors i noves tecnologies’; o la programació d’una activitat intergeneracional entre l’alumnat del CIP FP Batoi i entre usuaris del Programa per a la prevenció de la Soledat no Desitjada que desenvolupa Creu Roja gràcies al conveni signat amb l’Ajuntament, aquest es durà a terme tots els divendres del mes d’octubre; així mateix, l’alumnat del taller en línia d’estimulació cognitiva realitzaran un café virtual i conversaran sobre com viuen les persones majors i la seua relació amb la tecnologia digital; i finalment, es van il·luminar diferents espais públics de color blau que és el que representa aquesta commemoració.

Send this to a friend