Fons de 7.000 milions per a pimes i autònoms

Les empreses que resulten beneficiades les podran destinar als costos fixos

La Diputació d'Alacant denuncia el "bloqueig" de les ajudes a autònoms i pimes
La Diputació d’Alacant constata que les ajudes a ajuntaments per a minimitzar els efectes del Covid va ser més àgil | Arxiu

El Consell de Ministres extraordinari celebrat dijous passat va aprovar un fons de 7.000 milions d’ajudes directes per a petites i mitjanes empreses i per a autònoms.

Es tracta d’un pla d’ajudes que anirà dirigit a sectors com el turisme, l’hostaleria o el comerç, que s’han vist fortament afectats per la crisi de la Covid-19.

Aquestes ajudes no són reembossables, i les empreses que resulten beneficiades les podran destinar als costos fixos derivats del negoci, com el lloguer, els deutes amb proveïdors o diversos subministraments.

Aquest pla era reclamat per nombrosos sectors des de fa mesos, arran de la situació que estan vivint a conseqüència de les mesures per a frenar els contagis.

Seran les comunitats autònomes les que canalitzaran aquestes ajudes amb l’objectiu de donar més agilitat a aquest pla, però també, com una solució a l’aspecte legal, ja que l’Estat no pot efectuar pagaments directes a empreses o particulars, quan aquestes, són competència de les autonomies.

D’altra banda, la fixació de requisits i el seu control estarà a càrrec de l’Agència Tributària.

Send this to a friend