Fortes ratxes provocades per una ‘rebentada càlida’ causen problemes a la comarca

La zona es troba en alerta taronja per calor i els parcs naturals han sigut clausurats pel risc extrem d'incendis

Fortes ratxes provocades per una 'rebentada càlida'
Intervenció a Batoi, on l’aire va arrancar la pèrgola i part de la teulada d’un habitatge.

La nova onada de calor que es registra des d’ahir en tot el territori valencià ha portat associat un fenomen denominat ‘rebentada càlida’, que consisteix en fortes ratxes de vent acompanyades d’un important ascens tèrmic sobtat. Ha ocorregut aquesta matinada i ha comportat diversos incidents i intervencions dels bombers (més de 60) en tota la província, on s’han produït ràfegues de més de 100 km/h en algunes zones.

A Alcoi, els bombers es van traslladar en la nit del divendres a un habitatge del barri de Batoi on el violent vent va arribar a arrancar la pèrgola d’una terrassa, derrocant-la al costat de part de la teulada i causant greus desperfectes. Abans, a Muro, van acudir a retirar una branca de grans dimensions que obstaculitzava un camí en una urbanització del terme municipal.

I aquest matí de dissabte, efectius del parc La Muntanya s’han desplaçat també a Benilloba per la caiguda d’un arbre al costat de la piscina municipal. Tampoc en aquest cas hi ha hagut que lamentar ferits ni danys materials de consideració.

Recordem que aquesta zona es troba en alerta taronja per elevades temperatures i s’extremen les precaucions pel risc extrem d’incendis.

Tancats els parcs naturals

A causa de l’alerta per elevades temperatures, des de la Generalitat Valenciana s’ha decretat el tancament de la gran majoria de parcs naturals de la Comunitat, entre els quals es troben Font Roja i Serra de Mariola, amb l’objectiu de previndre incendis forestals.

En concret, s’ha establit la prohibició de circular per les pistes i camins forestals, amb qualsevol mena de vehicle, bicicleta o a peu, excepte el trànsit autoritzat per a manteniment, accés a residències, explotacions agràries o instal·lacions de serveis enclavades dins del mateix parc. Segons s’ha explicat des de la Generalitat, aquesta mesura s’estendrà, en principi, fins dimarts que ve 16.

D’altra banda, tant des de la Generalitat com des de l’Ajuntament d’Alcoi se sol·licita a la ciutadania extremar les precaucions, protegint especialment persones majors, malaltes i als xiquets.

Send this to a friend