Francés i Oltra aborden amb Domus Vi la gestió pública del geriàtric

Conselleria anuncia noves inspeccions per a analitzar perquè aquest centre ha tingut una xifra de defuncions que s'ix de la mitjana en la Comunitat

Francés visita el geriàtric durant una intervenció de la UME (Arxiu)

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, s’han reunit durant una hora aquest dilluns amb la consellera delegada de Domus Vi a Espanya, Josefina Fernández, per a tractar l’interés de la Generalitat i de l’Ajuntament d’Alcoi en la tornada a la gestió pública de la residència que aquesta empresa regenta en les instal·lacions de l’antic hospital civil d’Oliver.

Encara que la trobada ha acabat sense cap mena d’acord entre les parts, segons han informat fonts coneixedores, des de les dues administracions s’ha exposat que la residència va patir un procés de privatització en 2002 amb un contracte a 45 anys sense cap mena de contraprestació per a les arques públiques, més enllà de la realització d’una sèrie de reformes en el centre. Va ser el llavors conseller del PP Rafael Blasco el que va privatitzar un recurs que es va quedar Novaire, una de les empreses agraciades amb el conegut sistema d’accessibilitat que posteriorment va ser derogat pels tribunals.

Posteriorment, l’empresa Domus Vi es va fer càrrec de la residència alcoiana, que durant aquesta pandèmia ha sigut la que més defuncions ha registrat en la Comunitat Valenciana i en la qual s’han contagiat la pràctica totalitat dels seus residents. Indicar que a més d’aquest cas, Domus Vi gestiona onze centres més en la Comunitat i en nou d’ells han patit casos de contagis entre residents i empleats.

En aquest sentit, des de la Conselleria d’Igualtat s’ha anunciat que realitzaran noves inspeccions per a analitzar els motius pels quals aquesta residència ha tingut una xifra de defuncions que s’ix de la mitjana en la Comunitat Valenciana. Per part seua, l’Ajuntament d’Alcoi li ha traslladat a Domus Vi les queixes dels familiars de residents, els qui han lamentat «la falta de comunicació i empatia dels responsables del centre durant l’estat d’alarma i en un moment de gran preocupació per a ells», han assenyalat.

D’aquesta manera, després d’aquesta primera presa de contacte entre les parts s’han emplaçat a una possible reunió més endavant, en funció de les possibilitats que es troben d’arribar a un acord.

Send this to a friend