Francisco Prats crea el cartell de les Festes de la Mare de Déu

L'obra va ser presentada el passat 19 de març a l'església de Santa María

Francisco Prats crea el cartell de les Festes de la Mare de Déu
Francisco Prats després de descobrir-se el cartell

La Parròquia de Santa María de Cocentaina va acollir el passat 19 de març la presentació del Cartell Anunciador de les Festes Patronals en honor a la Mare de Déu del Miracle. El pintor contestà Francisco Prats ha sigut en aquest 2021 l’encarregat de confeccionar aquest cartell que anuncia uns festejos que tindran un format diferent al dels anys anteriors a causa de la pandèmia.

L’obra plasma l’exterior de la Capella de Santa Antoni del Palau Comtal, lloc on es va produir el miracle de la Mareta el 19 d’abril de 1520, al mateix temps que apareix la icona de la patrona al costat del tapís que recorda el prodigi de les 27 llàgrimes de sang i que es col·loca cada any en les muralles d’aquesta històrica fortalesa “també he volgut representar a un Masero i una Contestana en homenatge al poble i a una Festa en la qual poden participar tots; tant homes com dones“, va afirmar Prats.

Després del descobriment del Cartell es va presentar la Revista de les Festes, la portada de la qual és una fotografia de Marcos Monar que recull un instant de la missa de clausura de l’Any Sant de la Mare de Déu que va tindre lloc el 17 d’octubre de 2020 al pati d’armes del mateix Palau. En ella es pot veure a la Verge, entronitzada en les andes antigues davant l’esmentada Capella de Sant Antoni, i envoltada de dues columnes de flors.

La publicació, inclou en el seu interior els habituals saluts institucionals i dels representants de la Comunitat Cristiana de Cocentaina, articles relacionats amb la història del poble i de les Festes marianes, els protagonistes de les celebracions, el V Centenari del miracle de la patrona o una selecció d’imatges de com es va celebrar la festa l’any passat en ple confinament per a frenar la primera onada de la crisi sanitària del Coronavirus “malgrat els temps difícils que vivim mantenim el mateix nombre d’anunciants i comptem amb més de 300 pàgines de contingut.

Sens dubte tornem a estar davant una edició històrica amb la qual les generacions futures coneixeran com es va viure el V Centenari del miracle de la patrona condicionat per la Covid-19“, manifestava el coordinador de la Revista; Joanjo Llorens. Les paraules de l’alcaldessa, Mireia Estepa, i del Director Espiritual de la Piula Unió, Don Eduardo Rengel; van tancar aquest primer acte previ en les Festes de la Mareta d’aquest 2021.

Send this to a friend