Fundación Mediterráneo inaugura ‘Cronografías’ en l’IVAM CADA

La mostra reuneix peces de 25 artistes que van ser becats entre 2003 i 2010

Fundación Mediterráneo inaugura ‘Cronografías’ en l'IVAM CADA
Un moment de la inauguració, el divendres, en l’IVAM CADA | C.Manchón

‘Cronografías’ és la nova exposició que es pot visitar en la planta baixa de l’IVAM CADA Alcoi. Aquesta mostra, inaugurada divendres passat, reuneix les obres de 25 artistes que van rebre les Beques d’Arts Plàstiques de Fundación Mediterráneo, els quals hui dia, ja són referents de l’art, tant a nivell nacional com internacional.

Durant l’acte de presentació va ser present el president de Fundación Mediterráneo, Luis Boyer; la directora de l’IVAM, Nuria Enguita; Toni Francés, alcalde d’Alcoi i el comissari de l’exposició, Joan Bautista al costat de la responsable de les col·leccions d’art de Fundación Mediterráneo, Carmen Velasco.

Boyer va voler ressaltar que ‘Cronografías’ és “una exposició molt esperada” que s’ha aconseguit “després d’un llarg treball de contacte, gestió, producció i trasllat” i va destacar la “generositat i el compromís mostrat per tots i cadascun dels artistes, ja que sense la seua col·laboració està exposició no hauria pogut realitzar-se”.

L’alcalde d’Alcoi va agrair a la Fundación que “aquesta exposició que estava pendent des de fa temps haja vist la llum en l’espai de l’IVAM CADA Alcoi, a la nostra ciutat”. Així mateix, Enguita va destacar també la importància d’aquesta exposició “feta amb molt d’afecte i coneixement, la qual ha donat com a resultat un patrimoni magnífic”.

DIFERENTS DISCIPLINES
Aquesta exposició, que estarà oberta al públic al llarg de 2021, representa el present i futur de l’art a Espanya i entre les seues obres destaquen les d’Aurelio Ayela, Eduardo Nave, Paloma Pájaro, Greta Alfara o les de Juan José Martín. Un total de 25 artistes procedents de tot el territori espanyol i quasi un centenar de peces que ofereixen una àmplia visió de l’espai artístic actual.

Recordar que aquests artistes van ser becats entre 2003 i 2010 amb les ajudes per a la formació artística de la Fundación. Ara, l’IVAM CADA Alcoi reuneix en un mateix espai pintures, escultura, fotografia i tècniques digitals, projectes que van ser seleccionats per un jurat integrat per prestigiosos historiadors i crítics d’art. Amb les Beques d’Arts Plàstiques, Fundación Mediterráneo tenia l’objectiu de fomentar i descobrir nous valors creatius.

A més, les obres de ‘Cronografías’ passaran a formar part de la Col·lecció Fundación Mediterráneo, la qual està composta per 213 obres realitzades per 126 artistes de diferents disciplines dins del panorama artístic.

Send this to a friend