Galactica i Texglobal, dos nous projectes empresarials de Ateval

Amb el propòsit de buscar el benefici de les empreses associades

Ateval Texglobal
El projecte va començar amb la seua reunió de llançament celebrada virtualment a la fi de setembre

L’Associació d’empresaris tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, ha posat en marxa recentment dos nous projectes estratègics que busquen el benefici de les empreses associades.

Es tracta de GALACTICA i TEXGLOBAL. El primer d’ells compta amb un pressupost total de 5 milions d’euros, dels quals 4 estan dirigits a fer costat a les pimes quant a innovació mitjançant diversos camins, inclòs un mecanisme de suport financer de 3 milions a través de dues convocatòries obertes per a subvencionar projectes d’innovació, premis en metàl·lic en la ‘hackathons’ i bosses de viatges. Aquest projecte durarà fins a febrer de 2023, de manera que la primera convocatòria veurà la llum a principis de l’any que ve i la segona el gener de 2022.

També referent a GALACTICA, des de ATEVAL s’indica que “busca facilitar la creació de noves cadenes de valor industrials entorn de la indústria tèxtil i aeroespacial sobre la base de la manufactura avançada” i que al seu torn, permetrà l’adopció de sistemes industrials intel·ligents i de la ‘Industrial Internet of Things’ com els vectors per a la innovació en les indústries tèxtil i aeroespacial. El consorci GALACTICA engloba a altres clústers a nivell nacional i també internacional, de Portugal, Alemanya, França, Bèlgica i Àustria.

D’altra banda, el consorci de TEXGLOBAL està format per NTT d’Itàlia com a coordinador i per AEI Tèxtils a Catalunya, ATEVAL de la Comunitat Valenciana, CITEVE de Portugal i TECHTERA de França.

Aquest projecte va començar el 30 de setembre amb una reunió de llançament virtual i naix amb el propòsit de “donar suport al creixement, la competitivitat i la modernització industrial de les empreses tèxtils europees, mitjançant l’organització d’activitats d’internacionalització i innovació”, segons es detalla des de ATEVAL en una nota de premsa, i per a això també s’organitzaran activitats per a pimes.

Respecte a TEXGLOBAL, dins d’aquest projecte està prevista l’organització de tres missions empresarials internacionals per a explorar oportunitats conjuntes de desenvolupament empresarial i la innovació. Aquestes es realitzaran als Estats Units, Mèxic i Vietnam durant la segona meitat de l’any que ve i la primera del 2022.

Send this to a friend