Garanteixen un retorn a les aules a prova de Covid

Mitjançant la planificació i coordinació entre les conselleries d'Educació i Sanitat

Docents preparant l’inici de curs en un centre educatiu d’Alcoi. | XAVI TEROL

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic Miquel Soler, acompanyats per l’equip directiu de la Conselleria, han presentat les claus del curs 2020-2021, que arranca dilluns que ve 7 de setembre amb 794.243 alumnes i alumnes en aules segures.La previsió és que el nou curs comence a funcionar amb uns 4.000 alumnes i alumnes més que el passat i que les comarques de Castelló superen els 94.400 escolars, les de València estiguen prop dels 411.000 i les d’Alacant estiguen per damunt dels 288.800 alumnes i alumnes.

El conseller ha destacat que “l’educació és un element imprescindible per a generar igualtat d’oportunitats, sobretot en l’actual context sanitari, per això hem augmentat en 438 euros la inversió per alumne”. Perquè l’alumnat d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius torne a les aules amb tota seguretat, Educació ha fet una inversió extraordinària que ja supera els 207 milions d’euros.

S’han contractat 4.374 docents més, fins a arribar als 76.063, perquè els 1.845 centres educatius valencians sostinguts amb fons públics compten amb professorat suficient per a baixar les ràtios, que permeten fer més de 3.000 desdoblaments de grups necessaris per a garantir la distància interpersonal i crear grups estables de convivència.

L’alumnat d’Infantil, Primària, Educació Especial, 1r d’ESO i dels grups de reforç (PMAR, PR4 i PAC) i FP Bàsica assistirà cada dia a classe. En els grups de 2n a 4t d’ESO, Batxillerat i FP en els quals no es puguen garantir els 1,5 metres de distància interpersonal de tot el grup en el mateix espai, tindrà classe en dies alterns. Les jornades que no vaja al centre educatiu treballarà a casa les tasques educatives marcades pel professorat. Paral·lelament, s’han contractat a més de 3.000 nous monitors i monitores de menjador per a poder fer més torns i que l’alumnat puga menjar a l’aula.

Segons Marzà, “mantenim una estreta coordinació amb Sanitat en el desenvolupament de mesures, guies i protocols per a fer dels centres educatius espais segurs, i també és important la corresponsabilitat de tot el món a l’hora de complir les pautes i rutines de prevenció”.

Aquestes mesures posen la pedra angular en el control de la temperatura abans d’anar al centre educatiu, la formació de grups de convivència estables en les etapes inicials, el manteniment de la distància de seguretat de 1,5 metres, l’ús de la màscara obligatòria a partir dels 6 anys, els recordatoris a l’alumnat de les mesures de seguretat i higiene, la rentada constant de mans amb solucions hidroalcohòliques i la intensificació de la neteja i la desinfecció dels centres educatius.

Send this to a friend