Generalitat preveu 13 milions per a la reforma de l’Hospital i La Bassa

La quantia, dividida en tres anualitats, està contemplada en els pròxims pressupostos

Tretze milions per a l'Hospital i La Bassa
Visita per a planificar l’ampliació de la Bassa, a la fi de l’any passat.

Els pressupostos de la Generalitat Valenciana contemplen diverses inversions en infraestructures sanitàries de la ciutat, tal com ha anunciat el president, Ximo Puig, aquesta mateixa setmana. El govern autonòmic ja havia contemplat la reforma i l’ampliació de l’hospital Verge dels Lliris i del centre de salut La Bassa en Crèixer+, el Pla d’Infraestructures Sanitàries 2021-2023, però per a tots dos projectes ja s’ha dotat d’una quantia econòmica concreta en els pròxims pressupostos.

9’5 MILIONS PER A l’HOSPITAL
Respecte a l’Hospital d’Alcoi, es preveuen 9’5 milions d’euros en 3 anualitats. A més, en aquest sentit, cal sumar un altre mig milió d’euros que es destinarà al pàrquing d’aquesta infraestructura, partida inclosa en els pressupostos participatius de la Generalitat, en els quals també apareixen 200.000 euros per al Teatre Principal.

Respecte al pàrquing i al citat teatre, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, apunta que “el projecte ja està fet”, i que “quan el pressupost estiga en vigor es podrà procedir a la contractació”. També sobre l’Hospital, indicar que la planta de pediatria ja està en marxa després de les obres realitzades i dotar-la de l’equipament necessari.

Quant al centre de salut La Bassa, la seua planificació porta en marxa des de fa quasi un any. Aquest projecte compta amb 3 milions d’euros, també dividits en tres anualitats.

Així, en total són 13 milions d’euros els que s’invertiran en infraestructures sanitàries de la localitat, per la qual cosa, Francés considera que es tracta de “uns pressupostos històrics per a la nostra ciutat”, ja que són reivindicacions que es porten realitzant des de fa molt temps. “Són una mostra de l’aposta clara del Consell per la ciutat d’Alcoi” i afig que aquesta aposta suposarà “millorar la qualitat de vida els ciutadans”, no sols en l’àmbit sanitari, ja que destaca inversions en altres sectors, com en polítiques socials o innovació.

Send this to a friend