Gilberto Olcina reedita el llibre sobre el Molinar

Orígens i desenvolupament de la conca industrial del Molinar d'Alcoi

Al mig, Gilberto Olcina en una presentació. | ARXIU

El Molinar i el seu passat industrial és el protagonista del llibre de Gilberto Olcina, del qual s’ha publicat la tercera edició, que consisteix en una versió actualitzada de les dos anteriors, que van veure la llum en 2013 i 2015 respectivament. En cadascuna d’elles, el seu autor ha anat incorporant informació, actualitzant-la.

En el cas d’aquesta tercera edició, que ja es troba a la venda en les llibreries d’Alcoi, s’inclou un estudi sobre el brollador, també com es forma el riu i de l’aqüífer del qual prové el propi brollador, així com l’ús industrial d’aquest lloc, en el qual actualment hi ha ruïnes de grans fàbriques. Per això, en les pàgines del llibre, els lectors podran trobar detallats els edificis industrials que es van edificar i que van aprofitar el riu, entre els quals es troben molins fariners, edificis per a col·locar màquines de filar, fàbriques de draps, o molins paperers.

Els nous continguts d’aquesta tercera edició són el resultat de la investigació realitzada per Gilberto Olcina i el seu equip sobre la zona del Molinar a través de treball de camp i també de la informació oposada en els arxius municipals al llarg dels últims anys.

Olcina, Doctor Enginyer Industrial, deixa plasmat en aquest llibre la rellevància de l’arqueologia industrial, ja que segons ell, aquesta serveix per a conéixer i entendre el present de les ciutats, en el cas d’Alcoi, el seu passat industrial li ha convertit en el que és actualment, per la qual cosa en espais com el Molinar resideix una essència del que som ara.

Send this to a friend