‘Gladiadores’, la segona exposició més visitada de la història del MARQ

El museu ha tancat l'any 2022 marcat per la recuperació de visitants

la segona exposició més visitada
Julia Parra ha fet balanç de l’any dels museus de la Fundació CV MARQ.

El MARQ ha tancat l’any 2022 marcat per la recuperació de visitants. Prop de 160.000 les persones s’han acostat al museu, de les quals 101.862 han recorregut l’exposició internacional ‘Gladiadors. Herois del Coliseu’, que s’ha convertit en la segona mostra més visitada en tota la història del centre cultural, per darrere de ‘La bellesa del cos’ en 2009.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat la seua satisfacció pels resultats aconseguits. La responsable provincial ha reconegut que “ha sigut tot un repte superar fins i tot el nivell de visites anterior a la pandèmia, un assoliment que cal agrair al nostre públic i a l’interés despertat per una programació de gran nivell que inclou mostres internacionals tan destacades com Gladiadors i centenars de propostes culturals de caràcter formatiu i lúdic desenvolupades gràcies a l’excel·lent treball de tot l’equip del MARQ”.

En aquests dotze mesos també s’han desenvolupat altres iniciatives com l’exposició itinerant dels castells de la província, ‘Guardians de Pedra’, a Rojales, després del seu pas per Villena, Guardamar, Xixona, Oriola, Crevillent, Calp, La Vila, Cocentaina, Callosa, Monforte, Torrevella i Petrer. El seu pròxim destí serà Benidorm, al febrer de 2023.

Així mateix, el MARQ ha impulsat la proposta dedicada a la Dama d’Elx amb motiu del 125 Aniversari del seu descobriment, en 1897, ‘La Dama Viatgera’, en col·laboració amb l’Associació de la Reial orde de la Dama d’Elx, en actual exhibició en el Museu d’Arqueologia i Història d’Elx fins el mes vinent d’abril. A Oriola, el projecte ‘Signes d’Identitat’ romandrà exposada de manera permanent en el Museu Diocesà d’Art Sacre d’Oriola com Sala dedicada als orígens del Cristianisme en la nostra terra.

En col·laboració amb la Fundació Banc Sabadell i el Museu Nacional de Portugal, la Sala Noble de la Biblioteca del MARQ també ha acollit aquest 2022 l’exposició Internacional ‘El guerrer atlàntic. Símbols de poder?’, exposada des del 18 de maig fins al 23 d’octubre. Una mostra amb tres tresors nacionals portuguesos, representants màxims de la cultura Castreña, que durant més d’un mil·lenni es va desenvolupar en el nord-oest peninsular.

D’altra banda, ‘Etruscos. L’alba de Roma’ ha sigut una altra de les mostres temporals del MARQ, prorrogada fins al 20 de març de 2022 amb una xifra total de 77.478 visitants i organitzada amb la col·laboració, entre altres, del MAF-Museu Archeologico Nazionale di Firenze i el Museu Etrusc Guarnacci di Volterra. L’exposició es va complementar amb ‘Petjades Etrusques a Alacant’, que va posar en valor els vestigis culturals d’aquesta civilització del mediterrani antic a la província, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Guardamar del Segura i el MAG, Museu Arqueològic de Guardamar del Segura, de l’Ajuntament de La Vila Joiosa i el Vila Museu, de l’Ajuntament de Xàbia i el Museu Arqueològic i Etnogràfic Municipal ‘Soler Blasco’.

Advertisements

Send this to a friend