Gonzalo Cabanes va aconseguir ser profeta en la seua terra

Per part seua, Germán Bataller va acabar segon de la seua categoria

Gonzalo Cabanes va aconseguir ser profeta en la seua terra
Gonzalo Cabanes va aconseguir el seu millor resultat en el regional.

Córrer a casa sempre sol ser una ajuda però no en tots els casos succeeix així. Un bon exemple d’aprofitar córrer a casa van ser les actuacions de Gonzalo Cabanes i Germán Bataller, els nostres dos pilots en el regional de rallyes d’asfalt, els qui no es van arrugar, tot el contrari i es van lluir, especialment el menor de la saga dels Cabanes, que en la huitena edició del Rallye de Xixona, amb unes condicions meteorològiques canviants, amb pluja inclosa, va signar la seua millor actuació en la seua tala però intensa carrera com a pilot.

Gonzalo Cabanes va acabar cinqué de la general, va ser segon de la Copa Pirelli i primer de la classe 3, la categoria que es correspon a la potència del seu Suzuki Swift. Germán Bataller, per part seua, amb el Citroën Saxo VTS va aconseguir remuntar amb l’asfalt mullat i acabar quinzé de la general i segon de la classe 4 (fins a 1.600 cv).

Els dos van tindre una actuació molt meritòria, però en el cas de Gonzalo Cabanes mereix ser destacat aqueix cinqué lloc de la general, el seu millor resultat en el regional de rallyes d’asfalt.

El pilot alcoià, que té com copilot a la seua núvia Berta Reig, va aconseguir beneficiar-se d’algunes retirades, però en qualsevol cas va estar barallant braç a braç amb motors molt més potents al seu.

El xicotet de la saga dels Cabanes, de 27 anys, ha heretat el Swift amb el qual Nicolás, el germà mitjà, va disputar la passada temporada la Copa Suzuki del Campionat d’Espanya. Els seus progressos comencen a ser evidents des del seu debut en el regional en el Rallye de Xixona de 2019.

Aquesta temporada no s’ha baixat del desé lloc de la general en cap dels quatre rallyes que ha disputat. El seu pitjor resultat el va signar a Castelló en acabar dècim. Es va estrenar amb un huité lloc a Busot, va ser nové a Gandia i el salt qualitatiu el va donar dissabte passat a Xixona.

Cabanes ocupa actualment el cinqué lloc de la classificació de pilots de la Comunitat Valenciana. El seu objectiu en les dues carreres que resten –Rallye La Nucia i València– és conservar aqueixa posició enfront de mecàniques més potents sense descartar l’opció, si es posa a tir, de pujar algun lloc.

L’alcoià descarta en un futur fer el salt a una copa monomarca del Nacional tant per pressupost com per dedicació en ser universitari i estar cursant tercer d’Infermeria.

ANIVERSARI EN CARRERA
Germán Bataller va afrontar el Rallye de Xixona amb la il·lusió d’un adolescent malgrat que dissabte passat va complir 52 anys. La seua irrupció en els rallyes després de molts anys com a pilot de motos en diferents modalitats ha sigut junt al costat del seu germà Javier, com a copilot.

Bataller va patir el trencament del tram intermedi de la fuita en el primer tram, amb el que va haver de realitzar la resta de la prova amb l’eixida de la fuita directa als peus, un so eixordador i els gasos entrant en l’habitacle.

Va ser a la vesprada, amb l’asfalt mullat per les pluges intermitents, quan l’equip format pels germans Bataller van oferir la seua millor versió i van aconseguir pujar llocs en la classificació per a acabar quinzé i segon de la seua categoria.

Send this to a friend