Gran acolliment als tallers de ciència del Campus d’Alcoi de la UPV

Les activitats formen part del projecte 'Jóvenes conCiencia' que fomenta les vocacions científiques

Gran acolliment als tallers de ciència del Campus d'Alcoi de la UPV
Imagen de uno de los talleres que se han llevado a cabo. | CAMPUS ALCOY UPV

Finalitzen les activitats principals del projecte ‘Jóvenes conCiencia’, un programa amb accions dedicades a fomentar les vocacions científiques des d’infantil fins a batxillerat i cicles formatius. Aquestes activitats han arribat a 5.955 estudiants de 51 centres educatius de les províncies d’Alacant, València i Castelló.

L’objectiu principal del projecte és contribuir a la promoció de les vocacions científic-tecnològiques sobretot entre les xiquetes i joves. ‘Jóvenes conCiencia’ compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació, la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’ –signada amb l’Ajuntament d’Alcoi– i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV).

El creixement del nombre de participants, així com el nombre d’activitats ha sigut molt positiu, segons s’assenyala des del Campus, arribant cada vegada a més rangs d’edat, així com a diferents nivells educatius. Les últimes activitats que s’han celebrat són “Setmana Jove de la Ciència”, “Ciencialab”, “Màgia de la Ciència” i el Teatre Científic.

Els tallers de la ‘Setmana Jove de la Ciència’ estan dirigits a estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior. Els tallers han arribat a 3.686 estudiants de 28 centres educatius de Villena, València, Albaida, Alacant, Alcoi, Torrevieja, Sant Vicent del Raspeig, Ontinyent, Novelda, Muro, Monforte del Cid, Ibi, Elda, Crevillent, Cocentaina, Castalla, Biar, Benilloba i Banyeres.

‘Ciencialab’ està dirigit a estudiants de 3r i 4t de l’ESO i cicles formatius de grau mitjà. Aquests tallers han arribat a un total de 1.179 estudiants de 10 centres educatius d’Alacant, Alcoi, Villena, Muro, Crevillent, Cocentaina, Banyeres, Benilloba, Biar i Castelló.

702 estudiants de 6é de Primària també han participat en la ‘Màgia de la Ciència’. Procedeixen de 9 centres educatius d’Alcoi, Castalla i Banyeres.

Una altra de les activitats ha sigut el Teatre Científic a la qual han acudit 388 alumnes de 5 col·legis d’Alcoi. En un laboratori, dos científics estudien un misteriós compost trobat en el suc de llombarda. Cansats de teoritzar, decideixen passar a la pràctica, i després de beure una xicoteta mostra del compost, es converteixen en Aurora Ribosoma i Armando Neutrino. Els nostres ‘circocientíficos’ es van valdre de tots els seus coneixements i habilitats per a divertir i ensenyar als espectadors l’apassionant món d’àcids i bases, reaccions de neutralització i, en definitiva, pH. Tot això amanit amb malabars, acrobàcies, equilibris, molta interacció amb el públic i altes dosis d’humor científic.

Send this to a friend