Gran concert simfònic-coral en el Calderón

En record de les víctimes de la Covid-19 en l'Àrea de Salut d'Alcoi

Gran concert simfònic-coral en el Calderón
Concert Rèquiem de Mozart, a Alcoi 2019. | ARXIU

El Teatre Calderón es posarà de nou de gala per a un gran concert organitzat per l’Associació d’Amigos de la Música d’Alcoi (AAMA). Serà aquesta vesprada, a partir de les 19 hores. Més de huitanta artistes en l’escenari interpretaran en la segona pare la magistral “Missa de la Coronació KV. 317” de Mozart, una de les grans composicions sacres del geni de Salzburg, al costat del “Rèquiem” i la “Gran Missa en do menor K. 427”. La “Missa de la Coronació” va ser l’obra triada en 2004 per la Reina Sofia per a ser interpretada en les noces del seu fill, el Príncep Felip. Seran els seus intèrprets el Cor de Cambra València, integrat per 48 veus, l’Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana, composta per 32 professors i els solistes Júlia Farrés-Llongueras, soprano, Estíbaliz Ruiz, mezzosoprano, Vicente Antequera, baríton i Jesús Álvarez, tenor.

En la primera part podrem escoltar el famosíssim “Concert per a violí i orquestra en el meu menor Op. 64” de Mendelssohn, obra obligada per a tots els violinistes que es preen. Es tracta d’una de les partitures més interpretades i per tant una de les més gravades pels més reconeguts violinistes del segle XX i XXI. Significar que aquesta bellíssima obra no s’interpreta a Alcoi des del 27 d’octubre de 1983, data del primer concert de l’AAMA. En aquesta ocasió la solista de violí serà Laura Rodríguez, una de les violinistes espanyoles més destacades de l’actualitat, la qual, amb una formidable carrera nacional i internacional ha aconseguit situar-se entre les millors de la seua generació. Toca un violí Giuseppe Gagliano de 1784. En el podi tornarà a estar Daniel Abad Casanova al qual vam poder veure el mes de juny passat al capdavant de la mateixa orquestra, en un inoblidable concert en el qual es van oferir el “Concert per a piano núm. 2” de Rachmaninov i la “Simfonia núm. 9 –Del Nou Món-” de Dvorak. Un director jove però molt experimentat que ja ha dirigit orquestres del prestigi de New Professionals Orquestra (Londres) o Jena Philarmoniker (Alemanya). Després de la “Missa de la Coronació” s’interpretaran dos fragments de les òperes “Cosi fan tutte” i “La flauta màgica”, totes dues de Mozart, així com un comiat molt emotiu que no revelem.

Alcoi, ha sigut una de les Àrees de Salut més castigades per la pandèmia, i Amics de la Música no podia romandre impassible, dedicant aquest concert tan emotiu a les víctimes, a tots els afectats, als seus familiars i per extensió a tots els sanitaris. Són moments encara difícils, però des de l’organització s’anima a assistir a tots els esdeveniments culturals, perquè la Cultura és segura i perquè el Teatre Calderón compta amb totes les mesures de seguretat sanitàries perquè el públic se senta còmode i segur, i per tant gaudi del que s’ofereix. Concert que passa, concert que no torna.

Send this to a friend