Guanyar convoca una mesa per l’educació pública

Aquest divendres 26 de novembre, a les 18'30 hores, en el Club d'Amics de la Unesco

Convoquen una mesa per l'educació
Instal·lacions de la Unesco, on tindrà lloc l’acte del divendres.

Guanyar Alcoi ha organitzat per a aquest divendres 26, un acte en defensa de l’educació pública. La plataforma fa una crida «per a buscar solucions col·lectives de cara a enfortir la xarxa educativa pública», han assenyalat. L’acte es durà a terme en el Club d’Amics de la Unesco i donarà principi a les 18’30 hores.

Guanyar torna a incidir en la situació «anòmala» i «preocupant» que viu Alcoi en matèria d’ensenyament de caràcter públic. En aquest sentit, aporten dades per nivells educatius molt per davall de la mitjana espanyola, que es troba al voltant del 70%. Mentrestant, a la ciutat, en Infantil de segon cicle i Primària, l’educació pública aconsegueix el 31,7% del total; 31, 2% en ESO; i fregant el 50% en Formació Professional (FP) Bàsica.

A propòsit d’aquestes dades, la plataforma municipalista reivindica que “es tracten debats importants sobre l’estat de l’educació a la ciutat, com es fa en altres poblacions, i que estan absents a Alcoi”. Com assenyala la regidora Sandra Obiol: “temes tan importants com l’abandó prematur dels estudis, la coeducació, l’absentisme escolar o la segregació escolar a Alcoi és com si no existiren. Ho hem plantejat diverses vegades al govern municipal i et miren amb desconcert. A Alcoi hem de resoldre els nostres problemes i hem de tractar les qüestions importants i si no ho fan els nostres governants l’hauran de fer els seus veïns i veïnes”.

Per això, Guanyar proposa “la construcció d’un espai de reflexió i debat per a dur a terme accions concretes que ajuden a enfortir la xarxa pública d’ensenyament de la ciutat com una garantia d’educació de qualitat i inclusiva”. I és en aquest sentit que convoquen la formació d’una taula, aquest divendres en la Unesco.

Send this to a friend