Guanyar demana més suport del govern en els pressupostos participatius autonòmics

Dos de les propostes plantejades per la plataforma municipalista han sigut acceptades

Guanyar demana més suport del govern en els pressupostos participatius autonòmics
D’esquerra a dreta, Estefanía Blanes, Sandra Obiol i Pablo González.

Des de la Generalitat Valenciana, s’han llançat els primers pressupostos participatius autonòmics, per als quals, Alcoi ha aconseguit més de 2 milions d’euros en diferents projectes, dels quals, dos han sigut proposades de Guanyar Alcoi, el valor total dels quals ascendeix a 800.000 euros.

Precisament, la plataforma municipalista, en l’explicació dels citats projectes, ha assegurat que “hem trobat a faltar el suport del govern local”, en paraules de la portaveu, Sandra Obiol, per a donar a conéixer, i participar en aquesta iniciativa de la Generalitat.

També Obiol ha exemplificat la implicació de l’ajuntament de Xàtiva en aquest assumpte, aconseguint més de 3 milions d’euros per a la localitat.

La portaveu de Guanyar, ha avançat que des de la plataforma s’han reunit amb les persones o col·lectius que han presentat la resta de propostes que han sigut acceptades per a Alcoi, i que es preveu una reunió pròximament amb la directora general de participació, “per a conéixer els següents passos a donar” i saber com es duran a terme els projectes que han tirat avant.

Indicar que, segons ha assenyalat l’ara diputada en Les Corts per Unides Podem-Esquerra Unida i antiga regidora del consistori alcoià, Estefanía Blanes, els projectes d’aquesta edició dels pressupostos participatius autonòmics entraran en les anualitats de 2022 i 2023, ja que la intenció és que s’executen el més ràpid possible.

PROPOSTES DE GUANYAR
Per part seua, el regidor de Guanyar, Pablo González, ha detallat els projectes que van ser presentats per aquest grup polític i que han sigut acceptats.

D’una banda, 600.000 euros es destinaran a l’adquisició d’un edifici fabril per a la seua posterior reconversió en un ateneu de creació artística. Aquesta partida també inclou un pla director per a conéixer l’estat de la citada instal·lació. Des de Guanyar es proposa una de les naus que hi ha en la zona de Na Lloba, a prop el riu.

I per una altra, amb una partida de 200.000 euros es durà a terme un estudi de l’estat dels edificis del Centre d’Alcoi.

Send this to a friend