Heimtextil: balanç positiu per a una fira amb 44.000 visitants

La fira tèxtil més important del món reuneix mig centenar d'empreses de l'Alcoià, Comtat i Vall d'Albaida

Heimtextil és la principal i més important fira del tèxtil a nivell mundial, i s’ha celebrat aquesta setmana a la ciutat alemanya de Frankfurt. Ho ha fet amb una destacada representació d’empreses valencianes, fonamentalment d’aquesta zona, és a dir, de les comarques de L’Alcoià, El Comtat i la Vall d’Albaida.
En aquest 2023, aquesta cita ha recuperat la normalitat després de diversos anys marcats per la pandèmia, i això s’ha traduït en un balanç molt positiu per part dels expositors i també de la pròpia organització, segons s’indica des de Heimtextil.
En aquest sentit, el president de l’Associació Comarcal d’Empresaris Tèxtils de l’Alcoià i El Comtat (ACETEX) i Director General de Tèxtils Joyper S.L., apunta que la fira “ha sigut positiva”, en la qual hi ha hagut “menys afluència de gent en general, però visites de qualitat”. Així mateix, indica que “ha sigut una nova oportunitat de reprendre relacions comercials i conéixer nous clients”.
En xifres, s’han registrat 44.000 visitants en els quatre dies de fira, i s’ha comptat amb la participació de 2400 expositors de 129 països diferents.
Seguint en aquesta línia, des de la pròpia fira apunten que, sobre la base d’enquestes realitzades, el 80% dels expositors ja havien aconseguit els objectius establits en el tercer dia de fira.
La internacionalització continua cobrant molta força en aquest esdeveniment, i per exemple, es destaca el creixement dels expositors procedents de Turquia i el Pakistan en comparació amb edicions prèvies. Així mateix, es remarca que hi ha hagut més compradors d’Itàlia, Turquia, Espanya i especialment de Grècia.
Així, *Heimtextil ha tornat a ser una oportunitat per a totes les empreses de la zona que han acudit, ja que és un gran aparador per a conéixer els productes de gran qualitat, així com les tendències, la innovació en el tèxtil, com per exemple, fibres, fils, tapisseria i teles decoratives.
A més dels propis expositors, Heimtextil ha comptat amb tallers, conferències i formats de networking dins de la seua programació.

Send this to a friend