Hi haurà nova convocatòria d’ajudes al comerç local

La segona edició va finalitzar el passat 15 d'agost, en la qual s'han concedit 48.000 euros

Hi haurà nova convocatòria d'ajudes al comerç local
Aquesta iniciativa pretén ajudar al comerç local. | ARXIU

L’Ajuntament d’Alcoi ha concedit 48.000 euros a 48 comerços minoristes de la ciutat dins del pla d’ajudes ‘Reactiva comerç 2021’. Això ha suposat una subvenció de 1.000 euros a cada comerç, utilitzats per a aplicar descomptes del 50% als seus clients, amb un topall de 50 euros per compra. Per part seua, l’import justificat en descomptes pel conjunt de comerços participants ha sigut de quasi 54.000 euros, la qual cosa dóna com a resultat un volum de negoci d’una mica més de 100.000 euros en total.

Aquesta segona edició de les ajudes, que va finalitzar el 15 d’agost, va ser llançada des del departament de Comerç i en col·laboració amb la Federació de Comerç i ACECA.

La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, explica que els 48.000 euros concedits formaven part d’una partida inicial de 100.000 euros i apunta que el romanent no utilitzat en aquesta edició s’afegirà a pròximes convocatòries. L’edil remarca l’èxit d’aquesta i de l’anterior campanya. “Després d’haver travessat una època de tantes dificultats a causa de la crisi sanitària, considerem que aquest tipus d’iniciatives destinades a incentivar el consum de proximitat són la millor manera d’ajudar al nostre comerç local, un comerç de qualitat i amb un alt grau d’especialització”.

La primera edició, destinada als comerços, hostaleria i negocis de proximitat que van haver de tancar les portes durant l’estat d’alarma, va suposar una aportació municipal de prop de 140.000 euros als negocis sol·licitants, que es comprometien a aplicar mitjançant descomptes en les compres dels seus clients de fins al 25%. El volum reeixit en aquella ocasió va ser de 525.000 euros.

Send this to a friend