Hi haurà un control més exhaustiu dels aforaments de les filaes

S'han tramitat diverses autoritzacions d'instal·lació de carpes en la via pública i en alguns casos s'han ampliat

Control dels aforaments en filaes
Carpa instal·lada al carrer Bisbe Orberà, en el Centre d’Alcoi.

Malgrat que a penes queden restriccions anti Covid-19, tant a nivell general com de cara a la celebració de grans festejos, com és el cas de les festes de Moros i Cristians, es continua prioritzant per realitzar actes a l’aire lliure, o en defecte d’això, en espais que tinguen bona ventilació. En aquest context, i també tenint en compte que en la Festa d’aquest any 2022 hi haurà un control més exhaustiu dels aforaments dels locals de les filaes, és a dir, que es vetlarà pel seu ple compliment en qualsevol situació, moltes filaes –igual que altres anys– han optat per la instal·lació de carpes perquè això es puga complir i també per a tindre més seguretat de cara als possibles contagis de Covid-19.

Les peticions són relatives, tant a carpes que ocupen la via pública –carrers, places, etc– com en espais privats, com a solars, sent un procés gestionat amb particulars. Sobre les carpes que estiguen en la via pública, el regidor de Seguretat, Raül Llopis, comenta que “són les mateixes que altres anys o ampliades”, estant situades la majoria d’elles en els espais de sempre.

Detalla que les carpes que s’instal·len, per normativa, són elevades en altura -cap un camió de bombers, per exemple– i tampoc són tancades, de manera que, d’haver-hi alguna emergència, no suposen un obstacle en el “circuit d’emergències”. Llopis insisteix que “són les mateixes carpes però més grans, abastant més espai, però estan en les mateixes zones”.

Sí que s’ha sol·licitat a les filaes que, una vegada que finalitze l’activitat, retiren les taules i les cadires per a deixar el pas lliure.

REFORÇ POLICIAL

D’altra banda, però també en relació a la seguretat en festes, l’Ajuntament d’Alcoi ha signat diversos convenis amb consistoris de localitats pròximes, mitjançant els quals hi haurà 30 efectius més de policia. Tots els detalls, així com el total d’efectius que vetlaran per la seguretat, es coneixeran la setmana que ve, després que tinga lloc la Junta de Seguretat, prevista per al dia 19.

Llopis indica que els cossos de seguretat sí que tindran en compte el tema de l’ús de la màscara per part del públic, encara que s’incidirà més en altres aspectes generals de seguretat, apel·lant a la responsabilitat ciutadana davant la Covid-19. Així mateix, es mantenen els controls d’alcoholèmia.

Send this to a friend