Homenatge a la Festa de Muro amb mesures de seguretat

Nombrosos veïns van passar per l'Ermita de la patrona per a ofrenar flors

Homenatge a la Festa de Muro amb mesures de seguretat
Concert de la Banda va tindre lloc en la Plaça de l’Ermita. | BANDA DE MURO

Muro està vivint el segon any consecutiu sense les seues Festes de Moros i Cristians a causa de la pandèmia del Coronavirus però, a diferència de l’any anterior, sí que s’han pogut celebrar algunes iniciatives d’homenatge a la Festa sota les corresponents mesures sanitàries i de seguretat per a frenar l’aparició de nous brots de Coronavirus.

El passat cap de setmana, coincidint amb la festivitat de la Verge dels Desemparats, les Clavariesas i els Clavaris de la Mare de Déu van preparar una missa en honor a la patrona que va tindre lloc a les 12 del migdia en l’Ermita de la mateixa i a la qual va acudir com a Predicador Don Jesús Rodrigo; Vicari de Muro fins l’any passat.

A més la Confraria de la Mare de Déu va habilitar una sèrie de recipients en l’altar de l’ermita perquè tots aquells que ho desitjaren pogueren passar pel temple per a realitzar l’ofrena floral a la Verge dels Desemparats durant tota aquesta setmana.

D’altra banda el diumenge va haver-hi una altra missa en el seu honor en la Parròquia de Sant Joan Baptista, presidida pel quadre de la patrona que antany recorria les cases de la localitat per a acompanyar especialment als malalts i impedits. A això se li van sumar també voltejos manuals de campanes a la torre de la Parròquia que van ser executats per la Colla de Campaners del Comtat durant tot el matí i en el transcurs de l’eucaristia.

Les celebracions religioses en honor de la Verge dels Desemparats han seguit durant tota la setmana en l’Ermita amb el Quinari i un homenatge especial el divendres als matrimonis que han complit en 2020 així com en 2021 els 25 i 50 anys com casats.

CONCERT DEL 50 ANIVERSARI DE ‘LA PENYA EL FRARE’
La música festera també va tindre un protagonisme especial en aquest homenatge als Moros i Cristians de Muro i en la vesprada del dissabte la Unió Musical va oferir un concert en la Plaça de l’Ermita amb motiu del cinquanta aniversari del pasdoble ‘La Penya El Frare’ creat pel compositor local Francisco Esteve Pastor.

En la mateixa audició, que va arrancar amb el volteig de campanes de l’Ermita i el tret d’una traca, José Cascant va exercir de narrador fent un recorregut per cada acte de la Festa murera al mateix temps que van actuar també el Ballet d’Elena Tudela al costat de la Xafigà.

El Conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, i l’alcalde de Muro, Gabriel Tomás, van presidir aquest acte.

Send this to a friend