Homenatge a Pep Cortés amb motiu del Dia Mundial del Teatre

Homenatge a Pep Cortés amb motiu del Dia Mundial del Teatre

El Teatre Principal de València ha acollit la celebració del Dia Mundial del Teatre ‘Pep Cortés, teatre i vida’ un homenatge al gran actor i director alcoià que ens va deixar recentment. L’homenatge es tornarà a celebrar el 9 d’abril en el Teatre Calderón d’Alcoi i el 2 d’octubre al Teatre Principal de Castelló, ciutats molt vinculades a la seua trajectòria vital i artística.
L’homenatge és una iniciativa conjunta de la companyia La Dependent, l’Ajuntament d’Alcoi, l’Institut Valencià de Cultura i la Universitat Jaume I de Castelló, amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Entre els assistents estava l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.
Ha sigut dirigit per Juanjo Prats en col·laboració amb Toni Valesa, Cesca Salazar, Raúl Torrent i Joanfran Rozalen, i ha sigut presentat per Juanjo Prats juntament amb l’actriu Pepa Miralles.
En l’homenatge hi ha hagut parlaments que ens han acostat de manera senzilla a la trajectòria i vida de Pep Cortés: el del seu amic Paco Blay que va estar amb ell en tot el seu periple polític a la ciutat d’Alcoi, el del president del Parlament Valencià, Enric Morera, que ha viscut el seu ideari cultural i polític i el del president de la Generalitat, Ximo Puig, amic personal de Pep des que va estar vivint a Castelló.

Han col·laborat un bon nombre de companys de Cortés als escenaris com Rosanna Espinós, Xavi Mira, Joanmi Reig, Neus Agulló, Tomàs Mestre, Pep Sellés, Joan Gadea, Marcos Cantó, Jordi Carbonell, Maribel Casany, Giovanna Ribes, Conxi Domenech, Gemma Miralles i Toni Pastor.
La figura de Pep Cortés és una de les més importants de la història del teatre en el nostre territori, Cortés era una persona que va fer possible, amb les seues iniciatives, el creixement del teatre a la Comunitat Valenciana, fonamentalment a Alcoi, Castelló i València, i amb una aposta decidida per la vertebració d’un país i el suport a un teatre valencià i en valencià.
L’eix de l’homenatge és la projecció d’una entrevista realitzada per l’acadèmic de l’AVL, Lluís Messeguer a Pep Cortés, al costat de fragments d’interpretacions de Pep Cortés en la televisió i el cinema.

Send this to a friend