Homenatge a Pep Cortés, el nostre referent de les arts escèniques

Durant aproximadament una hora i mitja, els espectadors van recórrer l'àmplia trajectòria de l'artista

Homenatge a Pep Cortés, el nostre referent de les arts escèniques
Un moment de l’espectacle oferit en el Teatre Calderón, en homenatge a Pep Cortés i amb protagonisme alcoià | Xavi Terol

El Teatre Calderón va reviure divendres passat l’essència de l’actor i director Pep Cortés. A les 19.30 donava principi l’espectacle ‘Pep Cortes, teatre i vida’ amb el qual es va retre homenatge a l’alcoià, mort el desembre de 2019 als 74 anys.

Durant aproximadament una hora i mitja, els espectadors van recórrer l’àmplia trajectòria de l’artista. “Es tractava de fer-li un homenatge espectacle a una figura molt important en el teatre valencià. No volíem que passara el temps i no tindre un homenatge”, explicava Joanfran Rozalen, director de La Dependent.

L’objectiu era oferir un esdeveniment tranquil, divertit, i que expressara la vitalitat i l’emoció d’un home que “s’ha menjat la vida a bocades i l’ha gaudida fins a l’últim moment”, assegura el director de La Dependent, qui ha organitzat aquest esdeveniment al costat de l’Ajuntament d’Alcoi, el Institut Valencià de Cultura i la Universitat Jaume I de Castelló.

Els assistents van gaudir en recordar peces d’espectacles que ha dirigit l’alcoià, de pel·lícules i sèries on ha participat i recordar les inquietuds de Pep Cortés en teatre, creació, activisme, política… mitjançant una projecció. “Volíem que estiguera molt present a Pep Cortes, d’una manera real, i va ser increïble trobar una entrevista que li va fer Lluís Meseguer, acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, professor de la Jaume I i amic íntim de l’artista. Vam extraure parts d’aqueixa entrevista i a partir d’ací va eixir filat el guió de tot l’espectacle”, recorda Rozalen.

En paraules de Joanfran, Pep Cortés era un home que plantava llavors, i feia créixer les arts escèniques. Amb ell es va produir el pas del teatre aficionat de la Cassola a la companyia La Cassola, amb un aire més professional, la qual més tard donaria lloc a l’encara en actiu La Depedent. “Pep va observar que es podien fer espectacles de teatre, difondre’ls a la seua ciutat natal i va aconseguir donar-los aqueix punt de professionalitat. Va ser un home amb una intuïció brutal i per això ha sigut un referent per tota la costa, des d’Alacant fins a Barcelona”, expressa el director.

Entre les butaques i damunt de l’escenari es van poder veure cares conegudes com la música de Xavi Mira, l’actriu Neus Agulló o el Catedràtic del cos de Música i Arts Escèniques en l’especialitat d’escenificació, Juanjo Prats entre molts altres que han volgut formar part d’aquest homenatge. L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va tancar l’acte amb unes paraules d’admiració i reconeixement a l’actor i director, Pep Cortés.

Recordar que aquest homenatge, que estava programat per al 13 de desembre de l’any passat, es va poder gaudir finalment a últims de març a València, amb motiu del Dia Mundial del Teatre, en el qual es va comptar amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el conseller de Cultura, Vicent Marzá i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, entre altres personalitats que no van voler perdre’s l’adéu d’aquest gran artista.

Send this to a friend