Hui es reprén la vacunació infantil contra la Covid-19

Es començarà en Horta Major, i demà es continuarà en les Paules

Hui es reprén la vacunació infantil contra la Covid-19
Al desembre es va començar a vacunar a xiquets i xiquetes de 11, 10 i 9 anys. | XAVI TEROL

Tal com ha informat El Nostre en diverses ocasions, hui es reprén la vacunació infantil contra la Covid-19, sent aquesta la segona fase de la campanya de vacunació pediàtrica després que al desembre, abans de les vacances de Nadal, s’inoculara la vacuna a xiquets i xiquetes de 11, 9 i 10 anys. 

En el cas d’Alcoi, hui la vacunació es durà a terme en Horta Major i demà, en les Paules, mentre que a partir del pròxim dilluns està per consensuar l’ordre a seguir.

El dilluns, dimarts i dimecres s’ha destinat a la recollida d’autoritzacions per part dels pares, perquè hui done inici l’administració de les dosis.

Des de la conselleria de Sanitat, s’apunta que es preveu que aquest procés dure, almenys, fins la setmana vinent. 

Indicar que, igual que la primera fase, aquesta tindrà lloc en els centres educatius sent els professionals sanitaris els que es desplacen fins als col·legis, on s’han adaptat diferents espais per a poder realitzar la vacunació i també l’espera posterior. També es manté igual la possibilitat que els menors estiguen acompanyats. 

Sanitat detalla que per a aquesta fase la Comunitat Valenciana compta ja amb 192.640 dosi i que es preveia la recepció d’altres 138.000 en aquests dies. En total, 330.640 dosi.

Respecte a la segona dosi, aquesta s’administrarà 8 setmanes després de la primera “per a incrementar la resposta immune” segons apunta Sanitat.

D’altra banda, els qui complisquen els 12 anys entre la primera i la segona dosi rebran la primera dosi de la vacuna pediàtrica i la segona dosi d’adult –la recomanada a partir dels 12 anys– amb el període establit de huit setmanes per a la segona dosi.

Send this to a friend