Hui ha sigut el primer dia de classe per a més de 11.800 estudiants

Després de dos anys, en aquest curs ja no hi ha restriccions per Covid-19

Hui ha sigut el primer dia de classe per a més de 11.800 estudiants
Alumnes de les Carmelites, aquest matí, en l’inici de les classes. | XAVI TEROL

El curs escolar 2022-2023 ha arrancat hui per a un total de 11.803 alumnes a Alcoi, des d’educació infantil fins a Batxillerat i cicles formatius, segons dades de l’Ajuntament de la ciutat.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés; l’edil d’Educació, Jordi Silvestre; i el regidor de Formació i Ocupació, Alberto Belda, han donat enguany la benvinguda a l’inici de les classes en el CEE Tomás Llácer, on els seus alumnes han pogut comptar als membres de la corporació municipal alguns dels projectes en els quals treballaran durant els pròxims mesos.

A la xifra donada anteriorment, caldria afegir les matriculacions del Campus d’Alcoi de la UPV, el Campus de l’UA a Alcoi i els estudis superiors de l’*EASDA.

D’altra banda, aquest curs destaca per ser el que arranca sense restriccions anti COVID-19, després de dos anys marcats per la pandèmia.

“Afrontem el primer curs amb normalitat i sense restriccions per la Covid, això afavoreix les relacions i el contacte alumnat-professorat i entre els mateixos alumnes, que pensem és essencial per a la seua educació. Continuen entrant sol·licituds al departament i estem contents perquè el número de l’alumnat no baixa, fins i tot hi ha un lleuger creixement”, destaca el regidor Jordi Silvestre.

A més de les tasques de manteniment realitzades des de l’Ajuntament abans de l’inici de les classes, i del canvi d’il·luminació en el context de millora de l’eficiència energètica, des del consistori municipal s’ha fet referència a les obres emmarcades en el Pla Edificant.

Fins al moment, les inversions ascendeixen a 1.125.290 euros en obres finalitzades en 5 centres educatius: Escola Oficial d’Idiomes, Horta Major, Sant Vicent Miguel Hernández i El Romeral. “En la majoria d’aquests centres, hi ha hagut un romanent el que permet dur a terme més actuacions de millora depenent de les necessitats de cadascun d’ells”, indiquen.

Així, queden pendents les actuacions dels tres instituts de la ciutat, Andreu Sempere, el projecte de la qual ha hagut de ser sotmés a una actualització de preus, i que està pendent de l’aprovació de la Generalitat. En el cas de Pare Vitòria i Cotes Baixes els processos es troben en la fase de delegació de competències per al Pare Vitòria i al Cotes Baixes falta l’adequació de la memòria valorada. Recordem que els pressupostos són de 4.077.371 euros i 5.131.263 euros, respectivament.

CRÍTIQUES DEL PP
Respecte al Pla Edificant, el Partit Popular ha criticat al PSOE que el curs haja començat “amb més del 90% del Pla Edificant per executar”, afirmant que hi ha projectes anunciats des de 2017 que “estan bloquejats”. 

Per a l’edil Amalia Payá és realment “preocupant” el cas de l’Andreu Sempere. Segons el PP “l’Ajuntament va licitar un projecte que no satisfeia les necessitats de la comunitat educativa i que, finalment, va quedar desert pel desfasament de preus”.

Payá demana al PSOE “que torne a licitar el nou projecte perquè les obres puguen començar, com a més tard, durant l’estiu de l’any que ve”.

El portaveu popular, Quique Ruiz, qualifica de “burla i frau” el fet que, si bé encara queda molta inversió inicial per executar, des de la Generalitat s’anuncia una ampliació del pla en la qual es contempla la construcció d’un nou conservatori de música: “en lloc de vendre fum, el que han de fer és desbloquejar la millora dels centres educatius d’Alcoi”.

Send this to a friend