Huit joves reinterpreten obres de la col·lecció local

Al gener veurà la llum l'exposició de ‘Inflexions’ en La Capella

Huit joves reinterpreten obres de la col·lecció local
Els huit artistes participants en el projecte ‘Inflexions’ al costat de la promotora de la iniciativa, María Guillem.

‘Inflexions’ és el títol d’un nou projecte artístic local que pretén impulsar la carrera dels talents emergents. En concret, huit artistes de diferents procedències participen en la iniciativa, consistent en la reinterpretació de set obres de la Col·lecció Municipal d’Art. La idea sorgeix a través d’una proposta de María Guillem, gestora cultural, que la va presentar als pressupostos participatius de 2021 i va tirar avant com el segon projecte més votat. “Aquest tipus d’idees sempre seran benvingudes, la proposta va ser de les més votades de fet”, remarcava la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán, durant la presentació de les obres, la setmana passada, en l’IVAM CADA.

Huit joves reinterpreten obres de la col·lecció local
Miriam Barea (arts plàstiques) durant el seu procés creatiu.

En paraules de la promotora de la iniciativa, es tracta d’una banda de “impulsar el treball dels joves artistes i donar-los veu”, alhora que representa una “oportunitat” per a donar a conéixer el patrimoni alcoià i “posar en valor la Col·lecció Municipal d’Art”, afegia el regidor de Cultura, Raül Llopis.

La diversitat de modalitats i disciplines artístiques representades és molt àmplia, i cal assenyalar que per a la selecció dels artistes participants, s’ha comptat amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi.

ELS ARTISTES
Andreu Alcaraz (pintura) ha treballat ‘Lliçó de lectura’, de Josep Mongrell Torrent (1899); ANBO (Ángels Gálvez i Borja Molina, il·lustració), ‘La Bonaventura’, d’Edmund Jordà (1904); Ariadna García (fotografia), ‘Alineació’, de Rafa Calvo (2004); Beatriu Marer (vídeo-art), ‘Geomètric nu’, d’Antoni Coll (1970); Carmen Arenteros (instal·lació), ‘Paisatges desconeguts’, d’autor desconegut; Mireia Reche (art tèxtil), ‘Venezia’, de Ricardo Federico de Madrazo i Garreta (1885); i finalment, Miriam Barea (escultura), ‘Religioses’, de Pedro Martínez Expósito (1926).

D’altra banda, la impulsora de la iniciativa va anunciar en la presentació que a principis del pròxim any s’exposaran els treballs en una mostra en La Capella.

Send this to a friend