Humitats i goteres en diversos edificis públics després de les pluges

CCOO a l'Ajuntament denuncia la situació i exigeix que es “prioritze” la solució

Humitats i goteres en diversos edificis públics després de les pluges
Els sostres de les sales expositives del Centre Cultural es troben rovellats i en alguns arriba a caure l’aigua quan plou. | MAURO CENTENO

El sindicat Comissions Obreres considera que l’Ajuntament ha “normalitzat” els problemes d’humitat que pateixen diverses infraestructures municipals, i que s’agreugen quan succeeixen episodis de fortes pluges, com el de les últimes setmanes. Ocorre, per exemple, en les instal·lacions del Centre Cultural Mario Silvestre, on els quadres comparteixen espai aquests dies amb els cubs que recullen l’aigua que cau de les goteres aparegudes en el sostre de l’edifici.

La situació es repeteix en altres immobles municipals, com el del Carrer Major, que acull diverses oficines de departaments com a Participació Ciutadana o Medi Ambient; la ‘escoleta’ de Batoi, la biblioteca de l’Uixola, o els pavellons del poliesportiu Francisco Laporta. CCOO denuncia que “això ve ocorrent des de fa anys i sembla missió impossible trobar una solució definitiva o bé els diners per a dur-la a terme”.

En aquest sentit, el sindicat reclama que el govern municipal duga a terme les actuacions necessàries de manera “prioritària”, perquè aquestes infraestructures siguen “segures” per a usuaris i treballadors i “permeten el funcionament normal dels serveis”. A més, suggereixen que es recórrega als fons europeus com a recurs per a poder finançar aquestes actuacions.

Guanyar Alcoi atribueix la situació a la falta de manteniment dels edificis públics i, per això, reivindica un “ús eficient” del pressupost municipal de cara a “evitar problemes” i que “després siga molt més costós de solucionar”. Opinen que el govern “confon les prioritats”.

Send this to a friend