Ibi acull una de les primeres reunions sobre indústria de la conselleria d’Economia

És el municipi líder en producció i concentració empresarial en el sector del joguet

Ibi acull una de les primeres reunions sobre indústria de la conselleria d'Economia
Imatge d’una de les reunions mantingudes divendres passat.

Ibi i també Elx van obrir divendres passat la ronda de Taules sectorials convocades per la Direcció General d’Indústria, Energia i Mines de la Conselleria d’Economia. En total, fins a finals del mes de març estan ‘agendats’ 20 trobades sectorials. Les diferents reunions de treball, que enguany se celebraran en els llocs amb més concentració empresarial segons cada sector, serviran per a definir el pròxim P.E.I.V. (Pla Estratègic de la Indústria Valenciana) 2024-2030, la presentació de la qual està prevista per a al novembre de 2023.

Les subvencions destinades al sector del Joguet es van situar per damunt dels 12,8 milions d’euros (12.816.517 euros). Les ajudes concedides pel PEIV al sector del Calçat de la Comunitat Valenciana entre 2018-2022 van ascendir a 24,1 milions d’euros (24.161.417 euros), segons dades de la subdirecció general d’Indústria, Energia i Mines de la Conselleria d’Economia.

Segons la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Empar Martínez Bonafé, “el diàleg permanent i directe amb els sectors, les empreses i els agents socials és la base de les polítiques econòmiques de la Generalitat Valenciana, un treball conjunt que ha permés convertir a la indústria en el motor de l’economia valenciana i avançar en sostenibilitat i competitivitat”.

SUPORT A LES CAPITALS DEL JOGUET I DEL CALÇAT
Els imports assignats entre 2018 i 2022 comprenen les subvencions concedides a través d’instruments de suport com les ajudes INENTI I INPYME. Les primeres estan destinades a subvencionar actuacions estratègiques de la indústria valenciana i les associacions empresarials, amb especial atenció a factors de competitivitat com la innovació, la indústria 4.0, la internacionalització, la cadena de valor, la formació, el talent i la cooperació. Quant a les ajudes INPYME van dirigides a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les pimes industrials de diversos sectors de la Comunitat Valenciana.

En el cas d’Ibi, municipi líder en producció i concentració empresarial en el sector jogueter, les subvencions concedides entre 2018 i 2022 ascendeixen a 1,3 milions d’euros (1.351.995 euros). En tota la comarca de L´Alcoià les ajudes van ascendir a 1,8 milions d’euros (1.888.996 euros).

En el cas d’Elx, que concentra el major nombre d’empreses de calçat del nostre país, les subvencions van superar els 3,1 milions d’euros (3.189.242 euros), unes ajudes que en tota la comarca del Baix Vinalopó van aconseguir els 3,5 milions d’euros (3.525.906 euros).

Send this to a friend