Ibi ofereix al Consell 400.000 m² per a sòl industrial

També es preveuen 160.000 metres més per al polígon de Tibi

Ibi ofereix al Consell 400.000 m² per a sòl industrial
Trobada entre membres del govern local d’Ibi amb el conseller Climent.

Un total de 400.000 metres quadrats. És l’extensió de terreny que l’Ajuntament d’Ibi ha oferit a la Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació perquè promoga nou sòl industrial en el municipi. Aquesta proposta es va posar damunt de la taula en la reunió que la setmana passada van mantindre els titulars de tots dos organismes.
El terreny oferit és una part del sector NP I-5, per al qual el Consistori ha projectat un polígon. La zona comptarà amb un milió de metres quadrats de sòl industrial a desenvolupar en tres fases. El consistori està actuant com a agent urbanitzador de la primera fase, i demana al Consell que gestione la segona fase, que consta dels 400.000 metres que ara s’ofereixen. Des d’executiu local defensen que per a la tercera fase també es necessita el suport d’un altre organisme sectorial, una petició que s’ha traslladat directament a la directora general d’Indústria i Energia, i directora de l’IVACE, Júlia Company.
“Les reunions celebrades estan resultant molt fructíferes, per la qual cosa s’està emplaçant a altres trobades per a continuar amb el desenvolupament de la viabilitat del projecte”, apunten fonts de l’Ajuntament d’Ibi.
Entre els plans de la Conselleria també està l’increment en 160.000 metres quadrats de l’àrea industrial de Tibi. El secretari d’Indústria del PSPV d’Alacant, Sergio Carrasco, ha valorada positivament aquests plans per a l’Alcoià, encara que mostra la seua “preocupació davant els dilatats terminis dels tràmits administratius”.
En aquest sentit, els socialistes d’Alacant sol·liciten que s’estudie la manera d’agilitar els tràmits administratius per a posar a la disposició de les empreses sòl industrial de la manera més ràpida possible. De la mateixa manera, proposen que tant l’IVACE com la resta d’organismes públics creats per a gestió de la política industrial puguen gestionar i comercialitzar les parcel·les de manera prioritària.

Send this to a friend